BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD’de seçim sonuçlarını ekonomi ve enflasyon belirleyecek----

ABD’de seçim sonuçlarını ekonomi ve enflasyon belirleyecek

ABD’de seçim sonuçlarını ekonomi ve enflasyon belirleyecek
01 Kasım 2022 - 17:39 www.finansgundem.com

ABD’de ara seçimlerin galibini enflasyon ve ekonominin belirlemesi bekleniyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de ara seçimler yaklaşırken Cumhuriyetçilerin Demokratlara karşı bir adım önde olduğu gözleniyor. Bunda elbette yüksek enflasyon ve ekonomideki kötü gidişatın büyük etkisi bulunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, anketler, Amerikalıların gözünde ekonomi başlığının önemli bir belirleyici olduğunu gösteriyor. Bir diğer en büyük endişeyse, ekonomi ile bağlantılı olarak yüksek enflasyon olarak gösteriliyor.

Ekonomi ve enflasyon başı çekiyor

Bloomberg’den Tony Czuczka’nın haberine göre, ABC News/Ipsos anketine göre, kayıtlı Cumhuriyetçilerin çoğunluğu ekonomik konulara öncelik verirken, ara seçimlere giden ABD'li seçmenlerin aklında ilk sırada enflasyon ve ekonomi bulunuyor.

Ipsos, paylaştığı ankette, son haftalarda yapılan benzer anketlerle uyumlu olan rakamların ara seçimlere yaklaşırken Cumhuriyetçiler için hoş bir haber olabileceğini söylüyor. Başkan Joe Biden'ın Demokratları ise 8 Kasım seçimlerinde eşit olarak bölünmüş bir ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi'nde başa baş bir seviyeyi savunur konumda bulunuyor.

Ankete göre, kayıtlı seçmenlerin toplam yüzde 50'si ekonomik sorunları en önemli konu olarak öne çıkarıyor. Katılımcıların yüzde 28'i ekonomiyi ve yüzde 22'si enflasyonu değişken olarak gösterirken Cumhuriyetçilerin yüzde 73'ü ikisinden birini en büyük endişeleri olarak sunuyor. Kayıtlı Demokratlar arasında ise kürtaj hakları yüzde 29 oranıyla listenin başında yer alıyor.

Ipsos'a göre, bağımsız seçmenlerin de yarısı ekonomiyi veya enflasyonu en önemli sorunları olarak gösteriyor. 28-29 Ekim'de 621 kayıtlı seçmenin katıldığı ankette artı veya eksi yüzde 3,9 hata payı bulunuyor.

Cumhuriyetçilerin ayrıntılı bir planları yok

Cumhuriyetçiler, bu yıl son 40 yılın zirve noktasına ulaşan enflasyonun yanı sıra artan benzin fiyatları için de Biden ve Demokratları suçluyor. Biden yönetimi ise esnek iş gücü piyasası, üçüncü çeyrekte canlanan ekonomik büyüme ve kürtaj haklarını savunma konusunda kampanya yürütüyor.

Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komitesi Başkanı Ronna McDaniel, enflasyonun ve bunun sonucunda satın alma gücündeki daralmanın, Demokratların ekonomiye çok fazla para pompalamasından kaynaklandığını ileri sürüyor. McDaniel, seçmenlerin ekonomideki başarısızlıktan Demokratları sorumlu tutacağını dile getiriyor.

Biden'a yakın bir Delaware Demokratı olan Senatör Chris Coons, aynı gösteriye Biden'in altyapı yatırımı, ABD yarı iletken üretimini artırma ve tıbbi maliyetleri hafifletme önlemleri de dahil olmak üzere birçok farklı başlıkta çalışma yürüttüğünü söylüyor.

McDaniel'in yorumlarına yanıt olarak ise Coons, “Cumhuriyetçilerin enflasyonla nasıl mücadele edeceği, gaz fiyatlarını nasıl düşüreceği, ülkeyi nasıl daha güçlü hale getireceği konusunda ayrıntılı bir planları bulunmuyor” şeklinde konuşuyor.

İşler kontrolden çıkıyor

Son dönemde hızlanan kampanya sürecinde Başkan Biden'ın yanı sıra eski başkanlar Donald Trump ve Barack Obama da seçmenleri harekete geçirmek için ülke çapına yayılmış durumda. Pazar günü yayınlanan CBS News izleyici anketine göre, Cumhuriyetçiler Meclis'teki sandalyelerin çoğunluğunu kazanmak için iyi bir konumda bulunuyor.

Son olarak, Ipsos anketine katılan 10 seçmenden yaklaşık sekizi, bugün ABD'de ‘işlerin kontrolden çıktığını’ hissettiklerini söylüyor.

ABD'deki ara seçimlerde Demokratların son kozu: Obama

 

Ara seçimler Wall Street’i kurtaramayacak

 

ABD’de seçim sonuçlarını kripto belirleyebilir

 

Biden'ı ara seçimde bekleyen tehlike: 'Topal ördek'

 

Senato adaylarının seçim yarışı iyice kızıştı

 

ABD'de ara seçim anketlerinde Cumhuriyetçiler öne çıkıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)