BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD’de güneş enerjisi üretimi 5 yılda 3 katına çıkacak----

ABD’de güneş enerjisi üretimi 5 yılda 3 katına çıkacak

ABD’de güneş enerjisi üretimi 5 yılda 3 katına çıkacak
08 Eylül 2022 - 16:21 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Biden’ın Enflasyonu Azaltma Yasası’nın ardından önemli imtiyazlar elde eden güneş enerjisi sektörü yayımlanan son bir rapora göre olağanüstü bir büyümeye hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD güneş enerjisi pazarının önümüzdeki beş yıl içinde neredeyse üç katına çıkması bekleniyor. ABD Güneş Enerjisi Sektörleri Birliği ve araştırma şirketi Wood Mackenzie’nin yayınladığı rapora göre ABD Başkanı Joe Biden’ın imzaladığı ABD tarihinin en büyük iklim yasasının ardından sektörde olağanüstü bir büyüme bekleniyor.

CNBC’nin haberine göre ABD güneş enerjisi pazarının destekleyici mevzuatın yürürlüğe girmesinin ardından önceki tahminlere göre %40 daha fazla büyümesi bekleniyor. Wood Mackenzie Baş Analisti Michelle Davis konuyla ilgili, “Enflasyon Azaltma Yasası (IRA), güneş enerjisi endüstrisine şimdiye kadar sahip olduğu en uzun vadeli kesinliği verdi” açıklamasında bulundu

Davis, “On yıllık yatırım vergisi indirimi, endüstrinin son on yılda yaşadığı bir, iki veya beş yıllık artışlarla taban tabana zıttır. IRA'nın ABD güneş enerjisi sektöründe için yeni bir döneme yol açacağını söylemek abartı olmaz” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, raporda toplam güneş enerjisi kurulumlarının bugünkü 129 gigawatt'tan (GW) önümüzdeki beş yıl içinde 336 GW'a yükseleceği öngörülüyor. tedarik zinciri gecikmeleri de dahil olmak üzere sektörü rahatsız eden sorunların yakın vadedeki büyümeyi yavaşlatmaya devam edebilir.

2022'nin ikinci çeyreğinde, ABD’deki güneş enerjisi sektörü yıllık bazda %12 düşüş gerçekleştirdi ve 4,6 GW yeni güneş enerjisi santrali kurdu. Ancak ilk çeyreğe göreyse %12’lik bir artış görüldü. Tam yıl tahminleri şu anki kapasiteye ek 15,7 GW ekleneceğini ve 2019'dan bu yana en düşük yıllık toplam güneş enerjisi santrali kurulumunun gerçekleşeceğini gösteriyor.

Rapor, son dönemde güneş enerjisi kurulumundaki yavaşlamanın büyük oranda ABD Ticaret Bakanlığı'nın Kamboçya, Malezya, Tayland ve Vietnam'dan güneş enerjisi ürünleri ithalatı konusundaki anti-damping ve telafi edici vergi soruşturmalarından kaynaklandığını gösteriyor. Haziran ayında Beyaz Saray yeni güneş enerjisi ile ilişkili malların tarifelerini iki yıl boyunca duraklattı. Ancak geliştiriciler gelecekteki politikalar hakkında netlik beklerken yeni güneş enerjisi kurulumları da yavaşladı.

Raporda, "Güneş enerjisi sektöründe, hileli işlem karşıtı soruşturmanın başlatılmasının neden olduğu Mart'tan Haziran'a kadar endüstri genelindeki yavaşlama ve tedarik zinciri kısıtlamaları olmasaydı, ikinci çeyrek hacimleri çok daha yüksek olurdu" denildi.

Enerji devleri suyun değerini anladı

 

Enerji krizi İtalya'da 881 bin işletmeyi riske attı

 

Elektrik faturası İngilizlerin cebini yakıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)