BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı----

ABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı

ABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı
20 Haziran 2013 - 17:43 www.finansgundem.com

ABD'de 2. el konut satışları Mayıs ayında tahminlerin üzerinde bir artış gösterdi

ABD 2. el konut satışları beklenenden çok yükseldi  ABD'de ikinci el konut satışları Mayıs ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşerek Kasım 2009'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Fiyatlar da artış göstererek konut sektöründe toparlanmanın istikrarlı devam ettiği sinyalini verdi.
Satışlar Mayıs ayında yüzde 4.2 yükselerek yıllık 5.18 milyon seviyesine yükselirken, bu rakam Nisan ayında 4.97 milyon olarak gerçekleşmişti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yıllık 5 milyon olarak gerçekleşti. Medyan satış fiyatı ise gerçekleştirdiği yükseliş ile Ekim 2005'ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı.
Yükselen konut fiyatları ve tüm zamanların en düşük seviyesine yüzde 1'den daha az yakın olan mortgage oranları ABD'lilerin konutlarını satış piyasasına sürmesi için uygun zemin hazırlıyor. Konut değerlerinin artması ayrıca genel güvene yardımcı olurken tüketici harcamalarının devam ederek ekonomiye destek olacağı sinyalini veriyor.
San Francisco'da bulunan Bank of the West ekonomisti Scott Anderson, "Konut satışlarında güçlülük görüyoruz ve konut sektöründeki toparlanma da devam ediyor. Konut satışları yükseldikçe daha fazla konut sahibi kendisini güvende hissediyor ve bu da para harcanması için bir teşvik oluşturuyor. Pozitif bir feedback var burada" yorumunu yaptı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)