BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD tüketici harcamaları beklentileri aştı----

ABD tüketici harcamaları beklentileri aştı

ABD tüketici harcamaları beklentileri aştı
29 Nisan 2013 - 16:43 www.finansgundem.com

ABD'de tüketici harcamaları Mart ayında gösterdiği yükselişle beklentileri aştı.

ABD'de tüketici harcamaları Mart ayında beklenenden daha fazla yükselerek tekrarlanması çok muhtemel olmayan hizmet giderlerindeki artışı yansıttı ve ekonominin en büyük bölümünün bu yıl yumuşamaya uğrayabileceği sinyalini verdi.
Ticaret Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamaya göre ekonominin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturan hanehalkı harcamalarında yüzde 0.2'lik artış yaşanırken, bir önceki ay yaşanan yükseliş yüzde 0.7 olmuştu. Bloomberg anketine katılan 74 ekonomistin tahmin medyanı ise harcamaların çok değişmeyeceği yönünde gerçekleşti. Gelirler beklenenden daha az büyüdü ve enflasyon 3 yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesine indi.
Geçtiğimiz ay normalin altında seyreden hava soğuklukları, kamu hizmetlerinde geçici olarak bir artışa yol açmış olabilir. Öte yandan Ocak ayında devreye giren maaş vergisi de etkisini yavaş yavaş göstermeye başlıyor. Daha yavaş büyüme ve hedeflenenden az enflasyon, Federal Reserve politika yapıcılarının piyasaya para aktarmaya devam edeceği sinyalini veriyor.
New York'ta bulunan Credit Agricole CIB Kuzey Amerika şef ekonomisti Michael Carey, "Şaşırtıcı derecedeki güçlü tüketici harcaması devam etmeyecek. İşler bu çeyrekte biraz daha yavaşlayacak. İstihdam ve gelirlerde biraz daha geniş kapsamlı artışlara ihtiyacımız olacak" ifadelerini kullandı.
Verilerin açıklanmasının ardından endeks vadelileri erken saatlerde kaydettiği kazançları tutarken, S&P 500 vadeli kontratları yüzde 0.3 yükselerek New York saatiyle 08:33'te 1,581.3 puan oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)