BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD savunma bütçesinde 'terör örgütü YPG/PKK' detayı----

ABD savunma bütçesinde 'terör örgütü YPG/PKK' detayı

ABD savunma bütçesinde 'terör örgütü YPG/PKK' detayı
15 Temmuz 2023 - 03:49 www.finansgundem.com

ABD'de kabul edilen ve savunma harcamaları politikalarını belirleyen Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı'na göre terör örgütü YPG/PKK dahil Suriye’de örgütlere destek verilmeye devam edilecek.


ABD Temsilciler Meclisinde milletvekilleri, tasarıda yapılan bazı değişikliklerin ardından bugün NDAA Tasarısı’nı oyladı. Tasarı, 210 vekilin “hayır” oyuna karşı 219 vekilin “evet” oyuyla kabul edildi.
Askerlerin kürtajla ilgili masraflarının karşılanması, trans bireylerin cinsiyetle ilgili sağlık hizmetlerine erişimine kısıtlamalar getiren ve toplumsal çeşitlilik ve kapsayıcılıkla ilgili muhafazakar Cumhuriyetçilerin destek verdiği değişiklikler içeren tasarıya, Demokratlardan sadece 4 milletvekili “evet” oyu verdi. Tasarı, Çin ve Rusya’ya karşı alınacak önlemlerle ilgili değişiklikler de içeriyor.

Bazı Cumhuriyetçi milletvekillerinin önerdiği, Ukrayna’ya yapılacak yardımların engellenmesi ve bu ülkeye misket bombası verilmemesi yönündeki değişiklikler kabul edilmediği için tasarıda yer almadı.

Tasarı, Pentagon’un 2024 mali yılı bütçesi ve ABD savunma harcamaları politikaları için 886 milyar doları içeriyor.

YPG/PKK'ya destek verilecek

Tasarıda, terör örgütü YPG/PKK dahil Suriye’de “incelenmiş gruplar ve kişilere” verilen desteğin devam etmesiyle ilgili madde de yer aldı.

Terör örgütü IŞİD ile mücadele kapsamındaki çabalara ayrılan 358 milyon dolarlık fonun ise yaklaşık 242 milyon dolara indirilmesi maddesine yer verildi.

ABD’de tasarı, Kongrenin iki kanadında ayrı ayrı hazırlanıp kabul ediliyor. Daha sonra Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerinden oluşan Konferans Komitesinde birleştiriliyor.

Demokratların çoğunlukta olduğu Senatoda, tasarıya ilişkin oylamanın gelecek hafta yapılması bekleniyor.

Trump'tan Biden'a: ABD ordusunu felakete sürüklüyor

 

ABD bütçesi haziranda 228 milyar dolar açık verdi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)