BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD medyası: İngiliz Bankalardan, müşterilerine Ukrayna uyarısı----

ABD medyası: İngiliz Bankalardan, müşterilerine Ukrayna uyarısı

ABD medyası: İngiliz Bankalardan, müşterilerine Ukrayna uyarısı
17 Ağustos 2023 - 05:03 www.finansgundem.com

ABD medyasında yer alan habere göre; İngiliz bankalar, Ukrayna ile ticaretin kara para aklamada kullanılabileceği gerekçesiyle bu ticareti yapan şirketlerin hesaplarının engelleneceği uyarısında bulundu

Politico, İngiltere’de bankaların, Ukrayna ile ticaretin kara para aklamada kullanılabileceği gerekçesiyle bu ticarete katılan yerel şirketlerin hesaplarını engellediğini yazdı.

Haberde, İngiliz Ukrayna Ticaret Odası’nın mektubundan bir parça yayınlandı. Mektupta, “Ukrayna ile tek bir işlem bile hesapların kapanmasına neden olabilir. Şirket, Ukrayna’yla türü ne olursa olsun ticaret yapmayı düşünüyorsa bankalar genellikle hesap açmayı bile reddediyor” ifadesi yer aldı.

UKRAYNA VE KARA PARA AKLAMA UYARISI

Halihazırda İngiliz Ukrayna Ticaret Odası’nın mektubu İngiltere Maliye Bakanlığı tarafından inceleniyor.

İngiliz Ukrayna Ticaret Odası Başkanı Bate Toms, “İngiltere ve Ukrayna arasındaki ticaret, küçük ve orta ölçekli işletmeler için imkansız hale gelirse İngiltere ve Ukrayna ekonomileri zarar görecek. Bu da Ukrayna’nın savunmasını finanse etme yeteneğine zarar verecek ve Ukrayna’yı yabancı yardıma daha da bağımlı hale getirecek” açıklamasında bulundu.

İngiliz bankaların, İngiltere’nin yolsuzlukla mücadele hükümlerine uyduğu anımsatıldı. Bu hükümlere göre, Ukrayna yolsuzlukla mücadele önlemleri açısından uzun süredir “müşterilerin işlemleri için riskli yargı alanı” olarak gösteriliyor.

Birkaç İngiliz bankanın temsilcileri, Ukrayna’yla ticareti yasaklamadıklarını, lakin işlemleri tamamen doğrulanana kadar onaylamadıklarını anlattı. İşlemlerin doğrulanması ve bankalarda onaylanması sürecindeki gecikmeler, Ukrayna’da devam eden çatışmalarla ilişkilendirildi.

Ukrayna'ya her yıl milyarlarca dolar verecek: Siz yeter ki savaşın!

 

NATO'dan Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ilişkin açıklama

 

"Ukrayna'ya yapılan yardım 130 milyar doları buldu"

 

AB'den Ukrayna'ya 20 milyar euro yardım sağlandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)