BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'ya her yıl milyarlarca dolar verecek: Siz yeter ki savaşın!----

Ukrayna'ya her yıl milyarlarca dolar verecek: Siz yeter ki savaşın!

Ukrayna'ya her yıl milyarlarca dolar verecek: Siz yeter ki savaşın!
16 Ağustos 2023 - 16:45 www.finansgundem.com

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Ukrayna'ya yıllık 5,5 milyar dolarlık askeri yardım sağlama sözü verdi. Almanya, Ukrayna'ya finansal destek sağlama taahhüdünü 2027 yılına kadar devam ettirecek.


Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana Kiev'e yaptığı ilk resmi ziyarette, Berlin'in ülkeye en az 2027'ye kadar yılda 5 milyar euro (5.45 milyar dolar) finanse edeceğini açıkladı.

Forbes Ukrayna'nın haberine göre, finansman programını imzalayan Ukrayna Maliye Bakanı Sergey Marchenko ve Lindner, Kiev ile Berlin arasında önümüzdeki birkaç yıl içinde Ukrayna bütçesini artırmayı amaçlayan bir işbirliği muhtırası imzaladılar.

Lindner, Ukrayna Maliye Bakanı Sergey Marchenko ile düzenlediği ortak basın toplantısında, kararın henüz Alman Parlamentosu tarafından onaylanmadığını söyledi.

Anlaşmaya göre Almanya'nın Kiev'e gümrük politikası, mali piyasa denetimi, devlet yatırım yönetimi ve devlet teşekküllerinin özelleştirilmesi konularında da danışmanlık yapması bekleniyor.

Politikacı, Berlin'in Kiev'i "gerektiği kadar" destekleyeceğini doğrulayarak, ülkesinin şimdiden Ukrayna'ya 12 milyar Euro değerindeki askeri yardım da dahil olmak üzere 22 milyar Euro (24 milyar dolar) mali destek enjekte ettiğini sözlerine ekledi.

ALMANYA EKONOMİSİNİN DURMASI BEKLENİYOR

Bloomberg'in haberine göre; Alman ekonomisi bir kış resesyonunun etkileriyle boğuşmaya devam ederken yılın ikinci yarısında durgunluğunu sürdürecek.

Outlet tarafından Ağustos başında yapılan bir ankete göre, Almanya'daki ekonomik üretim ikinci çeyrekte daraldı ve Eylül ayına kadar olan üç ayda durarak beklenenden daha derin bir düşüşe işaret edecek.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) daha önce tahmin ettiği gibi, AB'nin en büyük ekonomisi bu yıl daralma yaşayan tek G7 üyesi olacak.

Bloomberg'e göre, Alman ekonomisine yönelik tahmin, hem iç talep hem de ihracatçıların beklentilerinin zayıflaması nedeniyle dördüncü çeyrekte sadece yüzde 0,1'lik büyüme beklentisiyle aşağı yönlü revize edildi.

Gazete, Alman endüstrisinin Çin'den gelen zayıf talep, kalifiye işçi kıtlığı, sıkı para politikası ve enerji krizinden kaynaklanan uzun süreli serpinti nedeniyle mücadele ettiğini belirtti.

Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık yeni askeri yardım

 

ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı askeri yardım miktarı açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)