BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Ukrayna'ya 20 milyar euro yardım sağlandı----

AB'den Ukrayna'ya 20 milyar euro yardım sağlandı

AB'den Ukrayna'ya 20 milyar euro yardım sağlandı
14 Ağustos 2023 - 15:52 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği harekatın başlangıcından bu yana Ukrayna'ya toplamda 20 milyar euroluk yardım sağladı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Rus İzvestiya gazetesine demecinde birliğin Şubat 2022’den bu yana Ukrayna’ya sağladığı toplam yardımın 20 milyar euroya ulaştığını belirtti.

Stano, yardım rakamının ‘yaklaşık 20 milyar euro olduğunu’ ve ‘bazı üye devletler tarafından ikili savunma askeri teçhizat teslimatlarını ve Avrupa Barış Fonu'ndan 5.6 milyar euroluk finansmanı’ içerdiğini ifade etti.

Almanya’nın Ukrayna ile ilgili askeri harcamaları 1 milyar euroyu aştı

Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün verilerine yer verilen habere göre Almanya, silah tedarikinde Avrupa ülkeleri arasında lider konumda bulunuyor. Almanya, Şubat 2022'den bu yana Kiev'e yaklaşık 7.5 milyar euro değerinde silah sağladı. Almanya’yı Ukrayna ile ilgili askeri harcamaları 1 milyar euroyu aşan Polonya, Hollanda, Danimarka ve İsveç takip ediyor.

Diğer yandan Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da Dışişleri Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Çepa, Kiev’e gönderilen silahların kalitesinden şüphe duyduğunu dile getirdi.

Çepa, “Çok sayıda silah tedarik edildi, rakamlar büyük, ancak silahların kalitesi ve kullanım imkanları hakkında da birçok soru işareti var. Sonuçta, bu silahlar kullanılabilmeli” açıklamasında bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell 20 Temmuz’da, Avrupa Barış Fonu kapsamında Kiev'e 2027'ye kadar yıllık olarak 5 milyar euro tutarında askeri teslimatlar için özel bir mekanizma oluşturma niyetini açıkladı. Bu mekanizmanın, Brüksel'in halihazırda AB ülkelerini topluluk bütçesine ek katkılarda bulunmaya çağırdığı, Avrupa Komisyonu tarafından yine dört yıllığına hazırlanarak Ukrayna için önerilen 50 milyar euroluk bütçe yardım paketini tamamlaması bekleniyor.

Şoygu: Batı’nın Ukrayna’ya yardımı 160 milyar doları aştı

 

Ukrayna: Savaşı Rusya topraklarında devam ettirmeyeceğiz

 

ABD, Ukrayna'ya 1,3 milyar dolarlık askeri yardımı duyurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)