BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD küresel bankalardan milyarlarca dolar alabilir----

ABD küresel bankalardan milyarlarca dolar alabilir

ABD küresel bankalardan milyarlarca dolar alabilir
15 Mart 2015 - 15:54 www.finansgundem.com

ABD, döviz manipülasyonu anlaşmaları kapsamında küresel bankalardan milyarlarca dolar alabilir.

Görüşmelerle ilgili bilgi sahibi iki kişinin ifadesine göre ABD Adalet Bakanlığı, döviz piyasaları manipülasyonu yönelik soruşturma geçiren her bir bankadan yaklaşık 1 milyar dolar alabilir.
Söz konusu rakam anlaşma görüşmelerinde bir başlangıç noktası. Zira bazı bankalardan 1 milyar dolardan daha fazla veya az bir miktar talep ediliyor. Kaynaklardan biri, sürecin başından beri işbirliği içinde olan bir bankadan daha düşük bir miktar ödemesinin istendiğini ifade etti. Toplam yaklaşık 14 milyar dolarlık bir ceza tutarının masada olduğu belirtilirken, rakamın önemli ölçüde değişebileceği de ifade edildi.
Öte yandan aynı kaynaklar bankaların mortgage destekli menkul kıymetler için olanlar dahil olmak üzere bazı önceki müzakerelere göre daha ısrarcı olduklarını ifade ettiler. Dolayısıyla ödeyecekleri son cezalar düşük olabilir.
Görüşmeler, ABD’nin bazı bankalara yönelik döviz piyasasında kanuna aykırı faaliyet gerçekleştirdikleri suçlamalarını çözüme kavuşturacak anlaşmaları beraberinde getirebilir. Bu bankalar arasında Barclays Plc, Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co., Royal Bank of Scotland Group Plc ve UBS Group AG yer alıyor.
Dünya genelinde döviz manipülasyonuna yönelik soruşturmalar kapsamında 6 bankaregülatörlere yaklaşık 4.3 milyar dolar ödemeyi kabul etti. (Bloomberght.com)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tekfençük15 Mart 2015 19:33

    alın bakın size manüplasyon tekfen inşaat hisseler % 35 e yskın değer kaybı yaşadı.bimer,spk göreve tekfen tahtasında soyğun yapıldı soyğun.