BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD imalat sektöründe tarihi rekor----

ABD imalat sektöründe tarihi rekor

ABD imalat sektöründe tarihi rekor
01 Haziran 2021 - 17:04 www.finansgundem.com

ABD'de imalat sanayi PMI mayısta 62,1 puanla tarihi zirveye yükseldi.

Uluslararası finans kuruluşu IHS Markit, ABD'de mayıs ayına ilişkin İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) rakamlarını açıkladı.

Buna göre, imalat sanayi PMI, mayısta önceki aya kıyasla 0,6 puan artışla 62,1 puana yükseldi. Endekse ilişkin piyasa beklentisi nisan ayında görülen 60,5 düzeyinden 61,5 düzeyine yükselmesiydi.

Görülen artışta, tedarik zincirindeki baskılar artmasına rağmen, 14 yıllık veri tarihinin en yüksek büyümesini gösteren işletme faaliyetleri, 7 yılın en yüksek artışını kaydeden üretim ve yeni siparişlerde görülen rekor düzeyde artış etkili oldu.

PMI verilerinin 50 ve üzerinde değerler alması sektördeki "genişlemeye", 50'nin altında kalması ise "daralmaya" işaret ediyor.

IHS Markit Başekonomisti Chris Williamson ABD PMI verisini şu şekilde açıkladı: 

Birikmiş siparişler, önümüzdeki birkaç ay içinde üretimde daha fazla büyümeyi destekleyerek, yaz boyunca etkileyici ekonomik büyümeye katkıda bulunabilir. Ancak, kapasite sınırlarına ulaşılması, artan fiyatların talebi azaltması ve teşviklerle ilgili endişelerle bağlantılı olarak, üreticilerin ileriye yönelik beklentileri, büyüme oranının zirveye ulaştığını ima ederek daha ılımlı oldu.

 

İmalat sektörü frene bastı

Almanya imalat PMI, 3 ayın dibinde

Euro Bölgesi imalat PMI rekor kırdı

İngiltere'de imalat sanayi umut verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)