BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi imalat PMI rekor kırdı----

Euro Bölgesi imalat PMI rekor kırdı

Euro Bölgesi imalat PMI rekor kırdı
01 Haziran 2021 - 12:01 www.finansgundem.com

IHS Markit tarafından açıklanan Euro Bölgesi nihai İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), nisandaki 62,9 düzeyinden, mayısta 63,1 ile yeni rekor düzeyine yükseldi.

Euro Bölgesi’nde hem imalat üretimi hem de yeni siparişler Ocak 2018'den bu yana en yüksek hızda büyüdü. Üretim ve yeni siparişlerdeki büyüme hızı bir nebze yavaşlasa da, sektördeki büyüme güçlü seyrini koruyor. Sevkiyat sürelerinde rekor sürelerin görülmesi enflasyonel baskıları da artırıyor

Yatırım malları üreticilerine gelen yeni siparişler ve üretimde görülen rekor artışlar yanında ara mallar ve tüketici malları üreticilerinin kaydettiği büyümeler Euro Bölgesi imalat sektörünün rekor düzeye yükselmesini sağladı.

Ülke bazından incelendiğinde ise Hollanda, Avusturya, İrlanda ve İtalya'da sırasıyla 69,4, 66,4, 64,1 ve 62,3 ile tarihi rekorlarını  görürken, Fransa'da 59,4 puanla 248 ayın, İspanya'da 59,4 puanla 276 ayın, Yunanistan'da ise 58 puanla 253 ayın en yüksek imalat büyümeleri görüldü. Almanya'da imalat PMI tedarik sıkıntıları nedeniyle 3 ayın en düşük düzeyinde olsa da 64,4 düzeyinde.

IHS Markit Başekonomisti Chris Williamson, Euro Bölgesi imalat PMI’ın 3 aydır rekor düzeyini yenilediğine dikkat çekerek, “Anket verileri ekonominin yaz aylarında rekor büyüme göstereceğine işaret etse de, enflasyonda da büyük bir artış olacağını gösteriyor. Pandemi tedbirlerinin zayıflaması ve tedarik zincirlerinin iyileşmesiyle enflasyonel baskıların etkisi görece olarak hafif olacaktır” dedi.

Almanya'da işsiz sayısı azaldı

Almanya imalat PMI, 3 ayın dibinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)