BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisseleri normale döndü----

ABD hisseleri normale döndü

ABD hisseleri normale döndü
16 Mart 2015 - 08:14 www.finansgundem.com

ABD hisseleri için Fed’in 6 yıl süren teşvik programından uyanmak kolay olacağa benzemiyor

ABD hisse senetlerinde volatilite geri döndü. 2014 yılında 3’den uzun bir süre yükseliş göstermemesi imkansız olan Standard & Poor’s 500 Endeksi, bu yıl Ocak ayından bu yana iki defa üst üste 5. kez geriledi. Yüzde 1’i aşan günlük hisse senedi hareketleri, geçtiğimiz yıla göre yüzde 50 artış gösterdi ve hisse senetleri ilk çeyrekte yüzde 3 veya daha fazla değer kaybetti.

Kaos gibi görünen bu tablo 70 yaşındaki Chris Bertelsen’e göre normalliğe dönüşü yansıtıyor. Bertelsen, 2009’dan bu yana üç katına çıkan bir piyasada Fed teşviki bitiş vadesinin çoktan gelmiş olduğunu söylüyor. Volatilite göstergesi, bir önceki boğa piyasasının son yılı olan 2007’ye benzerlik gösteriyor.

Florida merkezli varlık yönetimi şirketi Global Financial Private Capital LLC baş yatırım yetkilisi Bertelsen, “El altında olan parasal genişleme ile çok eğrilmiş durumdayız ve bu normal değil. Pek çok yatırımcı için, özellikle bunun gibi bir periyot görmemiş olanlar için bu durum bulantı yaratır” dedi.

Piyasa, üç sene önceki Avrupa borç krizinden bu yana bu kadar hiç bu kadar çalkantılı olmadı. Döviz ve enerji piyasalarında volatilite hisse senetlerini ve yıl ortasında faiz artırımı sinyali veren Fed politika yapıcılarını etkiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)