BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ekonomisi kadınlara emanet----

ABD ekonomisi kadınlara emanet

ABD ekonomisi kadınlara emanet
06 Kasım 2013 - 03:22 www.finansgundem.com

Obama'nın Fed'in başına Janet Yellen'ı, yardımcılığına da Lael Brainard'ı getireceği konuşuluyor. Son durum, "Mini etekliler geliyor" diye yorumlandı

ABD ekonomisinde kadın hâkimiyeti artıyor. ABD Başkanı Obama’nın Fed Başkanlığı için aday gösterdiği Janet Yellen ile yakın arkadaş Hazine Müsteşarı Lael Brainard’ın Fed’de Başkan Yardımcılığı görevine getirilebileceği konuşuluyor.
Bir anlamda ABD ekonomisi kadınlara emanet olacak. ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Lael Brainard’ın cuma günü görevinden ayrılacağı belirtiliyor. ABD basını Bernanke’yi kastederek “Sakallı’nın yerine sarışın mini etekli kadınlar geliyor” diye yazdı. Brainard, 2010’dan beri, Hazine’deki en üst isim.

Clinto’un ekibinden

51 yaşındaki Brainard, Clinton’ın yanından ayrıldıktan sonra, Washington’daki Brookings Institution’da Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. MIT’de ders de veren Brainard, 2009 yılının mart ayında Başkan Obama tarafından Hazine Müsteşarı görevine aday gösterildi. Senato tarafından onay alamadı. Bunun nedeni de Brainard’ın vergilerini ödemediği iddialarıydı. Konuyla ilgili Senato’ya detaylı belgeler sunan Brainard’ın adaylığı 78’e karşı 19’a kabul edilmişti. (Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)