BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ekonomisi durma noktasında----

ABD ekonomisi durma noktasında

ABD ekonomisi durma noktasında
01 Kasım 2022 - 12:33 www.finansgundem.com

ABD ekonomisinin durma noktasına geldiğini söyleyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Ünlü medya patronu Steve Forbes ise büyüme rakamlarındaki pozitif görünüme rağmen ABD ekonomisini ‘ölü bir balığa’ benzetiyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya ekonomilerinde yüksek enflasyonla mücadele amacıyla faiz artırımlarına gidilmesi, ekonomileri durma noktasına getiriyor. ABD ekonomisi ise bu şartlar altında dahi mütevazı oranda da olsa büyümeyi sürdürüyor. Ancak büyüme rakamları birçok kişiyi ekonominin toparlandığında dair ikna etmiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu kişiler arasında ünlü medya patronu Steve Forbes da yer alıyor. Forbes, ABD ekonomisinin durma noktasına geldiğini söylerken yüksek enflasyonun tüketicileri iyice köşeye sıkıştırdığını belirtiyor.

Biden, kimsenin gülmediği bir komedyen gibi

Business Insider’dan Zahra Tayeb’in haberine göre, Steve Forbes, ABD ekonomisini ‘ölü bir balığa’ benzetiyor. Buna rağmen enflasyonun hala tüketicilerin cüzdanlarını ısırdığının altını çizen Forbes, ABD ekonomisiyle ilgili iyimser bakışa katılmadığını vurguluyor. Forbes Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni, Başkan Joe Biden'ın ABD ekonomisine ilişkin iyimserliğini küçümsüyor.

Forbes’un bu görüşleri, ABD gayri safi yurtiçi hasılasının üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde büyümesinin ardından geliyor. Son rakamlara göre, ABD ekonomisi 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 2,6 büyüme gösteriyor. Artış, art arda iki çeyrekte yaşanan düşüşün ardından geliyor.

Başkan Biden ile ilgili oldukça sert konuşan Forbes, Biden'ın ABD ekonomisine yönelik pembe görüşünün yanlış olduğunu ve onu bir komedyen gibi gösterdiğini ancak seyircinin buna gülmediğini söylüyor.

Forbes, Biden göreve geldiğinde ekonominin yüzde 4'ün üzerinde büyüdüğünü söyleyerek “Bugün baktığınızda zor zamanların geldiğini görebilirsiniz” diye ekliyor. Ayrıca, ABD ekonomisinin karşı karşıya kaldığı son 40 yılın rekor enflasyonuna da değinen Forbes, Biden göreve geldiğinde enflasyon hızının sadece yüzde 1,5 oranında olduğunun altını çiziyor.

Dolar yo-yo gibi bir yükseliyor bir düşüyor

Eylül ayına ait son rakamlar, enflasyonun, ekonomistlerin beklentilerine karşılık gelen yüzde 8,1'lik oranı aşarak yüzde 8.2 arttığını ve ve ev fiyatlarının bu artışta büyük payı olduğunu gösteriyor. ABD’nin enflasyonla mücadelesi, faiz oranlarını tarihte görülen en hızlı tempoda yükselten Fed için zorlu bir savaş olduğunu kanıtlıyor. Ekonomistler, Fed’in gösterge Faiz oranını 75 baz puan daha artırmasını bekliyor.

Fiyatların bu kadar hızlı artmasıyla Başkan Biden, ABD'li tüketicilere “Kellogg's Raisin Bran” gibi markalı ürünleri satın almaktan vazgeçmelerini öneriyor. Forbes ise, “Sorun bu değil… Sorun şu ki, dolar yo-yo oyuncağı gibi bir yükseliyor bir düşüyor; Fed bir şeyler karıştırıyor ve Biden yönetimi bu ekonominin çarklarına kum atmayı sürdürüyor” şeklinde konuşuyor.

Forbes, Biden yönetiminin ABD'nin daha fazla petrol üretmesini engellemesi nedeniyle küresel boyutta bir enerji krizini de derinleştirdiğini sözlerine ekliyor. Forbes, “Gelecek yıl petrol ve doğalgaz kıtlığı yaşayacağız. Bu yıl zorlu bir kış geçireceğimizi düşünüyoruz. Oysa ABD'nin günde 2 milyon varilden fazla petrol üretebilmesi gerekirdi” diye sözlerini noktalıyor.

Mnuchin: ABD ekonomisi resesyonda ve bu devam edecek

 

Fitch ABD ekonomisini değerlendirdi

 

Moody's, ABD ekonomisi için resesyon tarihini açıkladı

 

ABD ekonomisinin gelecek yıl resesyona girmesi bekleniyor

 

Biden: ABD ekonomisi istikrarlı büyümeye geçti

 

ABD ekonomisi batıyor mu?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CAT01 Kasım 2022 13:13

    Sahtekarların adilerin yalancıların süper güç ABD için sürekli aynı bitmek tükenmek bilmeyen palavralarından biri daha