BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ekonomisi analistlere büyük sürpriz yaptı----

ABD ekonomisi analistlere büyük sürpriz yaptı

ABD ekonomisi analistlere büyük sürpriz yaptı
28 Nisan 2022 - 15:40 www.finansgundem.com

ABD ekonomisi analistlere büyük sürpriz yaptı, stagflasyon endişeleri arttı. ABD ekonomisi 2022’nin ilk çeyreğinde yıllıklandırılmış bazda yüzde 1.4 daraldı

ABD ekonomisi İlk çeyrekte büyümenin yavaşlaması beklenirken daralma ile karşı karşıya kalındı. Enflasyonun son 40 yılın en yüksek seviyesine çıktığı ABD'de ilk çeyrekte GSYH geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,4 daraldı. Ekonomistler ise yüzde 1,0-1,1 büyüme bekliyorlardı.

ABD ekonomisi 2021 son çeyrekte yıllık yüzde 6,9 gibi çok güçlü bir büyüme göstermişti.

İlk çeyrekte reel harcanabilir gelir geçen yılın son çeyreğine göre yüzde 2,0 azaldı. Dördüncü çeyrekte yüzde 5,6 düşüş olmuştu.

Kişisel tasarruflar ilk çeyrekte 1,21 trilyon dolara geriledi. 2021 dördüncü çeyrekte tasarruflar 1,39 trilyon dolar seviyesindeydi.

Geçen yıl yüzde 5,7 büyümüştü

Ülke ekonomisi, 2021'in son çeyreğinde yüzde 6,9 büyürken, toparlanmanın etkisiyle geçen yıl genelinde yüzde 5,7 ile 1984'ten bu yana en güçlü büyümeyi kaydetmişti.

Bu dönemde ABD ekonomisindeki daralmada, özel stok yatırımları, ihracat, federal kamu harcamaları ve eyalet ile yerel kamu harcamalarındaki azalma etkili oldu.

Aynı dönemde ithalat ise artış gösterdi. Kişisel tüketim harcamaları, konut dışı sabit yatırımlar ve konut sabit yatırımları bu dönemde artış gösteren kalemler oldu.

Yılın ilk çeyreğinde kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise yüzde 7 arttı. Gıda ve enerji harcamalarının hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de bu dönemde yüzde 5,2'lik artış kaydetti.

Söz konusu verinin bu dönemde yüzde 5,4 artması bekleniyordu.

Analistler, ilk çeyrekte Kovid-19 vakalarındaki artışın ekonomik faaliyeti kesintiye uğratmasının ve dış ticaret açığındaki artışın ABD ekonomisindeki daralmada etkili olduğunu belirtti.

ABD'de mal ticareti açığı rekor seviyede

 

ABD borsaları büyümeye yönelik endişelerle düştü

 

ABD'de perakende satışlarda artış

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)