BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD diken üstünde: Bir bankada daha iflas korkusu!----

ABD diken üstünde: Bir bankada daha iflas korkusu!

ABD diken üstünde: Bir bankada daha iflas korkusu!
07 Şubat 2024 - 12:28 www.finansgundem.com

ABD merkezli New York Community Bancorp, emlak kredilerine bağlı potansiyel riskler nedeniyle büyük bir finansal zorluk içinde. Bankanın hisseleri geçen hafta büyük bir düşüş yaşadı ve Moody's kredi notunu çöp seviyesine indirdi.


New York Community Bancorp'un (NYCB) emlak kredilerine bağlı potansiyel kayıplara ilişkin endişeler nedeniyle hisseleri geçen hafta çok sert geriledi.

NYCB, ABD'deki birçok orta ölçekli bankadan biri olmasına rağmen, kayıpları emlak piyasasındaki potansiyel temerrütlere ilişkin endişeleri yeniden alevlendirdi ve geçen yılki iflasların ardından baskı altına giren diğer bölgesel bankalara ilişkin endişeleri yeniden canlandırdı.

BANKANIN SORUNLARI BİTMİYOR

NYCB geçen hafta 2023'ün dördüncü çeyreğine ait bilançosunu açıklamış ve geçen yılın son çeyreğinde 252 milyon dolar zarar ettiğini duyurmuştu. Piyasa beklentileri bankanın kâr açıklaması yönündeydi. Ayrıca bankanın temettü kesintisine gittiği belirtilen açıklamada, hissedarlara yapılan üç aylık ödemenin 5 sente düşürüldüğü aktarıldı.

Banka ayrıca varlıklarını 100 milyar doların üzerine çıkaran satın almaların ardından daha katı sermaye kurallarına hazırlanmak için rezervleri artırma planlarını açıklamıştı. Açıklamaların ardından bankanın hisse senedi yaklaşık yüzde 60 değer kaybederek 1997'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Banka ayrıca hissedarlar tarafından açılan bir davayla boğuşuyor. Dava, bankayı kredi portföyünün kötüleşen durumunu gizlemekle suçluyor. Bu gizlemenin beklenmedik bir üç aylık zararla sonuçlandığı ve bunun da şirketin hisse senedi fiyatının yaklaşık yüzde 50 oranında düşmesine neden olduğu bildirildi.

KREDİ NOTU ÇÖP SEVİYESİNDE

Bu gelişmelerin etkisiyle kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de NYCB'nin kredi notunu çöp seviyesine düşürdü.

Moody's bugün yayınladığı bir raporda bankanın çok yönlü finansal riskler ve yönetim zorluklarıyla karşı karşıya olduğunu belirterek şirketin uzun vadeli kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin iki kademe altına, Ba2'ye indirdi. Derecelendirme şirketi, koşulların kötüleşmesi halinde daha da ileri gidebileceğini söyledi.

Ayrıca Moody's, banka mevduatlarının üçte birinin sigortasız olduğuna dikkat çekti. Geçen yıl Silikon Vadisi Bankası'ndaki sigortasız mevduatlar bankaya ciddi bir sorun oluşturmuş ve bu durum 'banka hücumu'nu alevlendirmişti. Sonraki süreçte ise banka batmıştı.

GEÇTİĞİMİZ YIL ÜÇ BANKA İFLAS ETTİ

Geçtiğimiz yıl teknoloji sektörüne odaklanmış ve genellikle girişimcilere kredi veren banka, artan faiz oranları ve teknoloji sektöründeki yavaşlama nedeniyle iflas ettmişti.

SVB iflasını, Signature Bank ile First Republic Bank'ın yaşadığı sıkıntılar takip etti. ABD'nin 43. büyük bankası olan Signature Bank iflas ilan etti. Sonrasında First Republic Bank da artan faiz oranları ve ekonomik durgunluk endişeleri nedeniyle iflas etti. (Sözcü)

ABD'de kredi kartı çıkmazı! Borç rekor seviyede

 

İngiltere ve Galler'de şirket iflaslarında tarihi seviyeler

 

Araştırma: İflaslar 2024'te %8 artacak

 

Almanya'nın en ünlü AVM'si iflas etti

 

Yeni kurulan şirket ve iflas eden şirket sayısı azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)