BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'nın en ünlü AVM'si iflas etti----

Almanya'nın en ünlü AVM'si iflas etti

Almanya'nın en ünlü AVM'si iflas etti
30 Ocak 2024 - 10:05 www.finansgundem.com

Almanya'nın en ünlü AVM'si konumundaki KaDeWe iflas bayrağını çekti. Berlin, Münih ve Hamburg'da yüzlerce çalışanı olan AVM'nin iflas etmesine neden olarak yüksek kiralar gösteriliyor.

1900'lerin başında kurulan ve dünyanın en meşhur alışveriş merkezlerinden (AVM) biri olan Alman (Kaufhaus des Westens) KaDeWe iflasını açıkladı.

Doğu Almanya’ya karşı kapitalizmin, lüksün ve alışverişin gösteriş versiyonu olan, yıllarca büyük kazançlar getiren ve hemen her zaman tıklım tıklım dolu olan Almanya'nın başkenti Berlin’deki KaDeWe ile birlikte, aynı adı taşıyan gruba ait Münih’teki Oberpollinder ve Hamburg’daki Alsterhaus da iflas başvurusunda bulundu. Neden olarak, her üç yerdeki yüksek kiraların artık karşılanamaması gösterildi.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Berlin’deki Charlottenburg mahkemesi daha önce zaten bu konudaki başvuruyu onaylamıştı. Şu andaki yönetimin, iflas süresince başta kalacağı açıklandı. Signa Grubu, KaDeWe Grubu’nun yüzde 49.9’una, Taylandlı Central Grup ise yüzde 50.1’lik hissesine sahip.

Korona dönemine oranla satışlarını yaklaşık yüzte 25 artıran ve 2022-23 döneminde yaklaşık 728 milyon euroluk ciro yapan grup yine de iflas etmekten kurtulamadı.

TEK UMUT TAYLANDLI ORTAK

KaDeWe Berlin’de 900 kişi çalışıyor. Münih ve Hamburg’da da toplam 500 çalışan bulunuyor. KaDeWe’nin kurtuluşu için tek umut Taylandlı ortak.

Bu grup, Avrupa’ya 1.3 milyar euroluk yatırım yapacağını duyurdu. Ancak bunun ayrıntıları henüz bilinmiyor. Bu paranın bir kısmının KaDeWe’ye aktarılıp aktarılmayacağı henüz belli değil.

Zordaki AVM'ler çıkış yolu arıyor

 

10 AVM için geçici mühlet kararı

 

Sberbank mecburiyetten 6 AVM satın aldı

 

Alman şirketler iflasa sürükleniyor

 

Binlerce çalışanı olan Alman Galeria yeniden iflas etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)