BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD bankaları stres testini geçti----

ABD bankaları stres testini geçti

ABD bankaları stres testini geçti
08 Mart 2013 - 08:05 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası'nın stres testleri, 18 bankanın 17'sinin ciddi bir düşüşe dayanacağını gösterdi

Fed 18 bankanın 17'sinin derin bir resesyona dayanabileceğini ve minimum sermaye oranını koruyabileceğini açıklayarak, yüksek standartlar ve düzenlemelerin finansal sistemi güçlendirdiğine işaret etti.
Amerikan merkez bankasının dün yayınladığı stres testi sonuçları yalnızca çoğunluğuna Amerikan vatandaşlarının sahip olduğu otomotiv bankası Ally Financial Inc.'in minimum sermaye ve finansal güç oranı olarak belirlenen yüzde 5'lik Tier 1 ortak rasyosunun altında sermayeye sahip olduğunu gösterdi. Morgan Stanley'nin Tier 1 oranı yüzde 5.7; Goldman Sachs Group Inc.'inki ise yüzde 5.8 oldu.
Öte yandan stres testleri Goldman Sachs'i Wall Street'in en zayıf finansal halkası olarak tanımlarken, Citigroup'a 1.2 milyar dolarlık hisse geri alım planını açıklaması konusunda beklediği güveni verdi.
Citi önümüzdeki 12 ayda 1.2 milyar dolarlık geri alımları da kapsayan isale planını açıklayarak, 2006'dan ve 45 milyar dolarlık kurtarmasından bu yana en büyük sermaye kazancını sağlamayı planlıyor.
Testler aynı zamanda genellikle dayanıklılığıyla bilinen Goldman'ın derin bir kriz olasılığında 20 milyar dolar zarar edeceğini de ortaya koydu.
Acımasız ekonomik tahminlerde dahi stres testlerine tabii tutulan neredeyse tüm bankalarının asgari oranın üzerinde sermayeye sahip olduğunun altını çize Sandler O'Neill&Partners'ın yönetici direktörlerinden R. Scott Siefers, "Bankalar birkaç yıl öncesine kıyasla kazançlarının çok daha büyük bir kısmını ödese de, hâlen kazançlarda artış görülüyor" dedi.
Amerikalı regülatörler 2008-2009'daki finansal krizden bu yana bankaları kazançlarının bir kısmını kenara ayırmaya ve olası zararlara karşı tampon oluşturmaya zorlayarak yeni bir kurtarma vakasını önlemeye çalışıyor. Yeni uluslararası ve yerel bankacılık kuralları da bankalara sermeyelerini güçlendirmeleri konusunda rehberlik ediyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)