BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB yıl sonuna kadar Rus petrolünü yasaklayabilir----

AB yıl sonuna kadar Rus petrolünü yasaklayabilir

AB yıl sonuna kadar Rus petrolünü yasaklayabilir
02 Mayıs 2022 - 08:43 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği yıl sonuna kadar Rus petrolünü yasaklayabilir. Yeni yaptırımlar Rus petrolü yanı sıra Rus ve Belarus bankalarını yasaklamayı da kapsıyor

Avrupa Birliği’nden (AB) iki diplomat, Avrupa Komisyonu ile üye ülkeler arasında yapılan görüşmelerin ardından bloğun yıl sonuna kadar Rus petrol ithalatını yasaklamaya meyilli olduğunu bildirdi.

Diplomatlar, bazı AB ülkelerinin 2022 sonundan önce Rus petrolü kullanımına son verebileceklerini, ancak başta güneydeki üyeler olmak üzere diğer ülkelerin fiyatlar üzerindeki etkiden endişe duyduğunu söyledi.

Söz konusu diplomatlar, Rus petrolünün en büyük alıcılarından olan Almanya’nın 2022 sonunda ithalatı durdurmayı kabul etmeye hazır göründüğünü, ancak Avusturya, Macaristan, İtalya ve Slovakya gibi ülkelerden hala çekinceler olduğunu da sözlerine ekledi.

Bazı AB ülkeleri, Rus petrolü için ödemek istedikleri maksimum fiyatı seçmeyi önerdi. Ancak bu plan, onları başka yerlerden tedarik almak için daha yüksek fiyatlar ödemeye zorlayabilir.

AB, Moskova’nın 24 Şubat’ta ‘özel askeri operasyon’ olarak nitelendirdiği Ukrayna işgaline başlaması nedeniyle Rusya’ya karşı altıncı yaptırım paketini hazırlıyor.

Yeni yaptırım paketinin Rus petrolü, Rus ve Belarus bankalarının yanı sıra çok sayıda kişi ve şirketi hedef alması bekleniyor.

AB’nin eylemlerini koordine eden Komisyon, AB ülkelerinden oluşan küçük gruplarla görüşmelerde bulundu.

Birliğin enerji bakanlarının konuyu görüşmek üzere yarın Brüksel’de bir araya gelmesi planlanıyor.

AB yaptırımları sonrası, Rusya lale soğanında rotayı Türkiye'ye çevirdi

 

Zelenskiy: Binlerce Rus askeri daha ölecek

 

Rusya: Ukrayna’ya gelen bütün silahları yok ettik

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)