BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB vergi toplamakta ısrarlı----

AB vergi toplamakta ısrarlı

AB vergi toplamakta ısrarlı
06 Mayıs 2013 - 07:20 www.finansgundem.com

AB vergi kaçakçılığı savaşını hızlandırıyor

Brüksel, 27 AB üyesi ülkesini bireylerin yatırım gelirleri ve sermaye kazançlarına ilişkin gizli bilgilerini ilk kez paylaşmaya zorlayarak, aralarında özel hisse ortakları ve hedge fonlarının da yer aldığı varlıklı yatırımcıların vergi kaçırmasını önleme mücadelesini derinleştiriyor.
İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya'nın yer aldığı Avrupa'nın en büyük 5 ekonomisi yakın zamanda bu kişisel yatırım bilgilerini paylaşma konusunda anlaştı. Ancak bu kuralın bloğun geri kalanını da içine alması, Avrupa'nın en büyük yatırım fonlarına ev sahipliği yapan Lüksemburg ve İrlanda'yı da kuşatıyor.
Financial Times gazetesine konuşan AB vergi komiseri Algirdas Semeta, vergi yetkililerinin sermaye kazançları, temettü ve imtiyaz bilgilerini otomatik olarak paylaşmasını gerektirecek yasa taslağını "birkaç ay içinde" sunacağını söyledi.
Semeta, Fransa ve Almanya'daki son vergi skandallarının, yasaların gizliliğine sığınmasının önlenmesi konusunda siyasi bir iradeyi öne çıkardığını belirtti.
Lüksemburg'daki Allen&Overy'nin vergi uzmanlarından Jean Schaffner, uygulamanın fonlardaki bazı ortaklar üzerinde ciddi sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)