BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB kurtarma programındaki fonların yüzde 30'u iklime----

AB kurtarma programındaki fonların yüzde 30'u iklime

AB kurtarma programındaki fonların yüzde 30'u iklime
08 Kasım 2021 - 13:32 www.finansgundem.com

Von der Leyen, Avrupa'nın iklim değişikliğiyle mücadele için yıllık 470 milyar euroluk yatırıma ihtiyaç duyduğunu belirterek, "AB'nin uzun dönem bütçesi ve kurtarma programındaki fonların yüzde 30'u iklim değişimi alanına tahsis edildi." dedi.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Avrupa'nın iklim değişikliğiyle mücadele için yıllık 470 milyar euroluk yatırıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de düzenlenen 2021 Bütçe Konferansı'nda yaptığı konuşmada, AB bütçesi ve kurtarma programı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AB'nin 2021-2027 yıllarına yönelik bütçesi ile "Yeni Nesil AB" adlı ekonomik kurtarma programının güncel rakamlarla 2,1 trilyon euroyu bulduğunu bildiren von der Leyen, söz konusu kaynakla çevre ve dijital dönüşüm gibi alanlara öncelik vereceklerini söyledi.

Von der Leyen, iklim değişikliğiyle mücadele konusunda daha fazla adım atılması gerektiğine işaret ederek, "İklim değişikliğiyle mücadele için yıllık 470 milyar euroluk yatırıma ihtiyacımız olduğunu öngörüyoruz. Bu nedenle AB'nin uzun dönem bütçesi ve kurtarma programındaki fonların yüzde 30'u iklim değişimi alanına tahsis edildi." diye konuştu.

Dijital dönüşümün önemine dikkati çeken von der Leyen, "Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını, Avrupa'nın teknolojik yenilik ve yatırımlarda küresel rakipleriyle aynı seviyede olmadığını ortaya koydu." dedi.

Von der Leyen, söz konusu açığın kapatılması gerektiğini, AB bütçesinin buna katkı sağlayacağını kaydetti.

AB kurtarma programının 672,5 milyar euro ile en büyük bütçeye sahip bölümündeki fonların yüzde 20'sinin dijital dönüşüme harcanacağını bildiren von der Leyen, kurtarma programının AB ekonomik büyümesini yaklaşık yüzde 2 oranında artıracağını söyledi.

Von der Leyen, AB bütçesinin; boyutu nedeniyle ciddi sorumluluk gerektirdiğini, harcamaların etkili, düzgün ve hukukun üstünlüğü ilkesine uygun gerçekleşmesinin önemini vurguladı.

İklim değişikliği ülke ekonomilerini küçültecek

 

İklim değişikliğiyle mücadelede: Taahhütlerini yerine getirmeyen ülkeler uyarılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)