BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAB Basel III uygulamalarında anlaşamadı ----

AB Basel III uygulamalarında anlaşamadı

AB Basel III uygulamalarında anlaşamadı
20 Şubat 2013 - 12:13 www.finansgundem.com

Basel bankacılık düzenleme kurallarında dün anlaşma sağlayamayan AB, görüşmelere önümüzdeki hafta devam edecek

Avrupa Birliği, dün Brüksel'de yaptığı görüşmelerde büyük bankaların prim ödemeleri ile sermaye zorunlulukları ve Avrupa Bankacılık Otoritesi'nin güç alanı konusunda anlaşma sağlayamadı.
Basel bankacılık düzenlemelerinin parçalarının bölgede nasıl uygulanacağı konusunda görüş ayrılığı yaşayan Avrupa Parlamentosu'ndaki yasa koyucular ve diplomatlar 27 Şubat'ta yeniden toplanma kararı aldı.
AB Parlamentosu'nun kurallar üzerindeki çalışmalardan sorumlu yetkilisi Othmar Karas, henüz hazır olmadıklarını belirterek, İrlanda başkanlığındaki AB ülkeleri grubuna atıfta bulunarak, "Konseyin tartışmalara son şeklini verme görevi olmadığını sanıyorum" dedi. Ancak Karas, görüşmelerin küresel regülatörlerin öngördüğü zamanın 1 yıl öncesi olan 2018'e kadar likidite oranının tutturulması ihtiyacı konusunda görüş birliğine vardığını dile getirdi.
AB, Lehman Brothers Holdings Inc.'in iflasıyla takip edilen finansal krizin tekrarının önlenmesi çabaları kapsamında 2010'da yayınlanan Basel III ulusal sermaye standartlarının uygulanması için gereken yasamada anlaşmakta zorlanıyor.
AB yasakoyucuları, bankaları para kazanma makinalarından kamu hizmeti şirketlerine dönüştürme planlarının bir parçası olarak Basel III'ün birçok ödeme kesintilerini kapsaması gerektiği konusunda ısrar ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)