BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi68 milyar euroluk Rus varlığı donduruldu----

68 milyar euroluk Rus varlığı donduruldu

68 milyar euroluk Rus varlığı donduruldu
21 Kasım 2022 - 16:20 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya uygulanan yaptırımlar neticesinde toplamda 68 milyar euroluk Rus varlığına el koydu.

Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın Ukrayna'da gerçekleştirdiği askeri operasyonlar sonrasında bir çok Rus varlığını dondurarak el koydu.

ABD’li Politico gazetesi, Avrupa Komisyonu’ndan alınan iç belgeye dayandırdığı haberinde, AB’nin şu ana kadar dondurduğu Rus varlıklarının toplamda 68 milyar Euro’yu bulduğunu yazarken, yayına göre, dondurulan varlıkların büyük kısmı 50 milyar Euro ile Belçika ve 5,5 milyar Euro ile Lüksemburg’da bulunuyor.

Bu iki ülkenin yanı sıra Avusturya, İrlanda, İtalya, Fransa ve Almanya’nın da dondurulan varlıkların yüzde 90’ından fazlasına sahip olan ülkeler arasında yer aldığı bildirilirken, aynı zamanda Rusya Merkez Bankasına ait 33,8 milyar Euro’luk rezervlerin de dondurulduğu, ancak el konulan rezervler hakkında kesin rakamın henüz bilinmediği de kaydedildi.

Ekim ayı sonunda konuşan Avrupa Komisyonu Temsilcisi Christian Wiegand, Avrupa Birliği tarafından dondurulan Rus varlıklarının miktarının 17,5 milyar Euro olduğunu duyurmuştu.

Temsilci, dondurulan varlıkların yaptırımlar altındaki bin 350 kişi ve kuruluşun mal varlığı olduğunu sözlerine ekledi.

Yakın zamanda mali raporunu paylaşan Belçika menşeli uluslararası merkezi saklama kuruluşu Euroclear Bank S.A. (Euroclear), 2022’nin ilk dokuz ayında bankacılık ve takas işlemleri dahil net karının 667 milyon Euro olarak gerçekleştiğini açıklarken, bu sonuçların Euroclear’ın geçtiğimiz yılın üç çeyreğinde kazandığının neredeyse iki katı olduğunu vurgulamıştı.

Şirket, holdingin net kârının üçte birinden fazlasının (241 milyon Euro) Rus yatırımcıların dondurulmuş varlıklarından elde edilen kârdan geldiğini itiraf etti.

Rus yatırımcıların sahip olduğu menkul kıymetlerin kayıtlarını tutarak ayrıca bu menkul kıymetler üzerinden ödenen gelirleri alan Euroclear, ödeme zincirinin bir parçası olan Rus Ulusal Uzlaştırma Deposu (NSD) üzerindeki AB yaptırımları nedeniyle bu gelirleri Rus yatırımcılara aktaramadığını açıklarken, dondurulan varlıkların iş stratejisine uygun olarak Euroclear hesaplarında tutulmakta olduğunun altını çizdi.

Eylül ayının sonunda Euroclear’da Rus yatırımcıların dondurulan varlıkları nedeniyle 19,9 milyar Euro bloke ödeme birikmişti.

Rusya'ya yaptırımların süresi uzatıldı

 

Rusya'ya yaptırımların sayısı 10 bini geçti

 

Rusya'ya yaptırımlar işsizliği artırıyor

 

İngiltere Rusya'ya yaptırımları genişletti

 

AB Rusya'ya yaptırım listesini yeniledi: 160 yeni isim

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)