BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'ya yaptırımların sayısı 10 bini geçti----

Rusya'ya yaptırımların sayısı 10 bini geçti

Rusya'ya yaptırımların sayısı 10 bini geçti
17 Mayıs 2022 - 12:27 www.finansgundem.com

Ukrayna'da başlattığı savaş nedeniyle dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi haline gelen Rusya'da ticari faaliyetlerini askıya alan veya sonlandıran küresel şirketlerin sayısı hızla artmaya devam ediyor.

Ukrayna-Rusya savaşı 82'nci gününü geride bırakırken, Rusya'ya yönelik uluslararası yaptırımlara katılarak ülkeden ayrılan şirketlerin sayısı da artıyor.

Rusya - Ukrayna savaşı sürerken, Batı ülkelerinin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların kapsamı da genişliyor.

Ülkeler, Rusya'ya saldırgan tutumu nedeniyle ağır bedel ödetmek ve ekonomik açıdan izole etmek için attıkları adımları yoğunlaştırırken, uluslararası şirketlerden de Rusya'ya yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor.

Otomotiv, teknoloji, enerji, gıda, finans, perakende, sanayi, tekstil, tüketim, lojistik, havacılık, ilaç, medya ve telekomünikasyon sektörlerinden dünyanın önde gelen birçok şirketinin Rusya'dan ayrıldığına dair haberler gelmeye devam ederken, bazı şirketlerin ülkedeki operasyonlarını satmaya başlaması da dikkati çekiyor.

Rusya'ya uygulanan yaptırımların sayısı toplamda 10 bin 365'e ulaşırken, ülke bu sayıyla 3 bin 616 yaptırımın uygulandığı İran'ı, 2 bin 608 yaptırıma maruz kalan Suriye'yi ve 2 bin 77 yaptırımın uygulandığı Kuzey Kore'yi geride bıraktı.

İlk sırada İngiltere var

Rusya'ya yönelik 22 Şubat'tan itibaren en çok yaptırım kararı alan ülke, 1.124 yaptırımla İngiltere oldu. İngiltere’yi 1.105 yaptırımla İsviçre, 1.032 yaptırımla ABD, 951 yaptırımla Avrupa Birliği (AB) ve 948 yaptırımla Kanada takip etti.

Söz konusu tarihten itibaren Rusya'ya yönelik Fransa 931, Avustralya 900 ve Japonya 620 yaptırım kararı aldı.

Rusya'ya yönelik yaptırımların 6 bin 524'i bireylere uygulanırken, 1.002 kuruluşları, 82’i gemileri ve 3'ü uçakları hedef aldı.

Rusya'dan 95,8 milyar dolar cari fazla

 

Rusya, Finlandiya'ya elektrik ihracatını sıfırladı

 

Renault'nun Rusya'daki varlıkları Rusya'ya devredildi

 

Bankalar Rusya hasarını hafifletmek istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)