BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket Haberleri 6 yıl daha devam kararı aldı----

6 yıl daha devam kararı aldı

 6 yıl daha devam kararı aldı
03 Ağustos 2013 - 09:14 www.finansgundem.com

Son 10 yılda spor yatırımları ve sponsorluklara 350 milyon lira harcayan Türk Telekom, sponsorluklara devam kararı aldı

TURKCELL, Ülker ve Avea’nın futbol yatırımlarını azaltmasının ardından gözler Türk Telekom’a çevrildi. Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş’ın sponsoru olan Türk Telekom önümüzdeki 6 yıl daha spora yatırım yapacağını duyurdu. Türk Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu, “Futbol sponsorlukları bizim için çok önemli. Bu alanda en büyük yatırımcı olduğumuzun farkındayız. Son 10 yılda 350 milyon lira harcadık. Önümüzdeki 6 yılda futbol başta olmak üzere spora 150 milyon liralık yatırım daha yapacağız” dedi.
500 MİLYON LİRAYI BULACAK
27 branşta 44 ilde spor kulübü bulunan Türk Telekom’un Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu, spor yatırımlarını ve sponsorluk planlarını ilk kez Hürriyet’e açıkladı. Bugüne kadar en başarılı sponsorluk anlaşmasının Galatasaray ile yapıldığını söyleyen Kutlu, şunları anlattı: “Türk Telekom Arena Türkiye’de sponsorluklara yeni bir boyut kazandırdı. Bu anlaşma diğer kulüplere örnek oldu. 2020 yılına kadar stadın isim hakkı bizde. son 10 yılda spor için 350 milyon lira kaynak ayırdık. Bu rakamı önümüzdeki 6 yılda 500 milyon liraya çıkaracağız. Sponsorluk anlaşmaları bizim için çok önemli. Marka algımızı en üst seviyelere çıkartıyor. bazı şirketler bu konuda yeni çalışmalar yapıyor. Ancak biz futbolda önemli bir marka olduk. Bugüne kadar bizi tatmin etmeyen tek sponsorluk anlaşması Manchester United ile yaptığımız partnerlik oldu. Bu konuda çok mutlu değiliz.”
AVRUPA İLE REKABET ÖNEMLİ

Futbolun gücüne inandıkları için yatırımlar yaptıklarını anlatan Şükrü Kutlu, “Çok köklü bir kültüre sahip spor kulüplerimiz var. Bunların güçlü altyapıları ve iletişim olanakları var. Futbolda sürdürülebilir başarı için aslında tüm olanaklar mevcut. Sadece büyük kulüplerin değil genel olarak futbolumuzun gelişmesi ve Avrupa ile rekabette daha iyi bir konuma gelmesi için çabalarımızı sürekli artırmayı hedefliyoruz. Türkiye mevcut imkanlarına bakıldığında bu sıralamada daha üst sıralarda yer almalı” dedi.
Rakamlarla Türk Telekom
· 10 yılda 350 milyon lira kaynak aktarıldı.
· Önümüzdeki 6 yıl için 150 milyon lira ayrıldı.
· 10 yıl içerisinde 30 bini aşkın sporcuya ulaşıldı.
· 44 ilde, 27 branşta 45 amatör spor kulübü bulunuyor.
· Amatör kategorilerde faaliyet gösteren 5 bin sporcu var.
· Türkiye’de 4 büyük kulübe sponsor olan tek şirket.
· Spor okulları için 6 milyon lira yatırım yapacak.
Spor okullarına Barcelona modeli
EĞİTİM-öğretim yılının başlamısıyla birlikte Türk telekom Spor Okulları’nın da faaliyete geçeceğini belirten Şükrü Kutlu, “Yıl sonuna kadar İstanbul ve Ankara’da 3 tane spor okulu için yatırımlarımız başladı. Bunun için 6 milyon lira kaynak ayırdık. Bu okullar için Barcelona’ya bir ekip göndereceğiz. Barcelona’nın spor okulları modelini türkiye’ye getirmek istiyoruz. Yıl sonuna kadar 1000’e yakın öğrenciye ulaşacağız” diye konuştu.
30 bin sporcuya ulaştı
Sportif anlamda Türkiye’nin uluslararası alanda başarılar elde etmesi gerektiğinin altını çizen Şükrü Kutlu, “Türkiye’nin spor altyapısına verdiğimiz desteklerle son 10 yıl içerisinde 30 bini aşkın sporcunun yetişmesine katkı sağladık. Bu kapsamda halen 44 ilimizde, 27 branşta 45 amatör spor kulübünü ve bu kulüplerin çatısı altında amatör kategorilerde faaliyet gösteren yaklaşık 5 bin genç sporcuyu destekliyoruz” dedi.
Basketbol bütçesi 2 kat arttı
TÜRK Telekom basketbol kulübünün bu sezon önemli işlere imza atacağını anlatan Şükrü Kutlu, şunları söyledi: “Bu sezon potada başarılı işler yapmak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl bizim için çok iyi değildi. Bu sezon kadromuzu ve teknik ekibimizi güçlendirdik. Ankara’da bir basketbol bilinci oluşması için çalışıyoruz. Türk Telekom’un Ankara’da 6 bine yakın personeli var. Her maç öncesi salonda konserler düzenleyip taraftar çekmeyi planlıyoruz. Bu alanda Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa’da ilk dörtü hedefleyen bir kadro kurduk. Bütçemizi iki katına çıkardık. Basketbola ilgi hergeçen gün artıyor. Biz de bu değeri daha üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)