BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknoloji40 bin km'lik rekor fiber optik ağ----

40 bin km'lik rekor fiber optik ağ

40 bin km'lik rekor fiber optik ağ
11 Eylül 2013 - 16:06 www.finansgundem.com

Türk Telekom International'ın fiber optik altyapı ağındaki yeni hedefi çok iddialı...

Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi ile Türkiye, Kafkaslar ve Ortadoğu’nun önde gelen telekomünikasyon işletmecilerinden Türk Telekom International, yeni dönemdeki yol haritasını ve odaklandıkları bölgeleri Capacity Eurasia 2013 etkinliğinde paylaştı. Türk Telekom International CEO’su Cengiz Öztelcan, Avrasya’nın potansiyel büyüme için hala cazibe merkezi olduğunu, data ve ses taşıyıcıları için iş fırsatları barındırdığını, Türk Telekom Grubu şirketi olan Türk Telekom International’ın, 20 ülkeyi kapsayan 40 bin km fiber optik ağı ile Türkiye’nin Ortadoğu ile Avrupa arasında karadan ses ve data köprüsü haline gelmesine ve küresel konumunu güçlendirmesine önemli bir katkı sağladığını vurguladı.
Avrasya bölgesindeki lider uluslararası ve lokal ses ve data taşıyıcı şirketlerin bir araya geldiği etkinlik 10-11 Eylül tarihlerinde 112 ülkeden 43 şirketin katılımı yla İstanbul’da yapıldı. Türk Telekom Grubu şirketlerinden yurt dışı toptan ses ve data operasyonlarını ve bunların işletmesini yürüten Türk Telekom International’ın ana sponsorluğunda yapılan konferansta, katılımcı uluslararası şirketler bölgedeki data ve ses taşımacılığı alanındaki gelişmeleri ve büyüme potansiyelini değerlendirme fırsatı buldu.
İletişim için 40 bin km'lik fiber optik ağ 
Türk Telekom International CEO’su Cengiz Öztelcan, Capacity Eurasia Konferansı sonrası Türk Telekom International’ın faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin bulunduğu coğrafi konumu itibariyle karasal ses ve data taşımacılığında önemli bir köprü görevi üstlendiğini vurgulayan Öztelcan, “Türk Telekom International,  20 ülkeyi kapsayan 40 bin km fiber optik ağıyla, Türkiye’yi bölgenin iletişim merkezi haline getirerek genişbant ve datada küresel konumunu güçlendiriyor” dedi.
İstanbul’da düzenlenen Capacity Eurasia 2013 etkinliğinde şirket standına katılımcı sayısını büyük ölçüde artmasının Türkiye’nin ses ve data taşımacılığındaki artan konumunun önemli bir göstergesi olduğunu da paylaşan Öztelcan, bu konferansa sponsor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını açıkladı.

Çin, Kazakistan, Türkiye ve Avrupa'yı birbirine bağlayacak 
Türk Telekom Grubu’nun Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya bölgelerindeki ses ve data operasyonlarını ve işletmeciliğini yürüten Türk Telekom International’ın, Türkiye’yi bölgedeki konumunu güçlendirmeye yönelik yatırımlarının ve projelerinin hız kesmeden devam etiğini belirten Öztelcan “Birleşmiş Milletler tarafından da desteklenen Çin-Kazakistan-Türkiye ve Avrupa’yı birbirine bağlayacak yeni bir ses ve data altyapısı projesiyle ilgili olarak da çalışmalarımız devam ediyor. Bu projeyle Orta Doğu ve Asya’daki varlığımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Kıtalararası iletişimde önemli bir konuma sahip olan Türk Telekom International, uluslararası özel hat, IP transit, ethernet, veri merkezi, dark fiber, kesintisiz VPN data iletişimi gibi özel uzmanlık gerektiren önemli hizmetler sunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)