BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiYüksek Hızlı Tren’in durakları belli oldu----

Yüksek Hızlı Tren’in durakları belli oldu

Yüksek Hızlı Tren’in durakları belli oldu
16 Ekim 2013 - 08:29 www.finansgundem.com

Ankara – İstanbul arasını 3 saate indirecek olan Yüksek Hızlı Tren’le yolculuk Pendik’te son bulacak

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren,  başkentten hareket ettikten sonra Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 istasyonda duracak. 533 kilometreden oluşan ve 3 saat sürmesi planlanan Ankara-İstanbul yolculuğun Pendik’te son bulacağı öğrenilirken, burada inen yolcuların banliyo seferleri ile Marmaray’a ulaştırılması planlanıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, Türkiye’de demiryolu hatlarının yüzde 4’ünün, çift hat olan konvansiyonel hatların yüzde 70’inin ‘duble demiryolu’ olacağını ifade etti.
Yolcu ve yük trafiğinin yoğun, uzun tehirlerin oluştuğu koridorlar başta olmak üzere tek hatlı yolların en az çift veya daha çoklu hat haline dönüştürüleceğini belirten Yıldırım, şunları söyledi: “YHT hatlarının Ankara merkezli olmasını da göz önüne alarak Başkentray Projesi kapsamında hat sayısını artırıyoruz. Sincan-Kayaş arasında banliyö trenleri, YHT’ler ile konvansiyonel yolcu ve yük trenlerinin düzenli çalışabilmesi için Ankara-Behiçbey arası 6, Behiçbey-Sincan arası 5, Ankara-Kayaş arası ise 4 hat şeklinde projelendirildi. Adana-Mersin arasındaki mevcut çift hat 4 olacak. Gaziantep şehir içinden geçen 25 kilometrelik hat, Gaziray kapsamında 4 ve 5 hatlı hale getiriliyor. Köseköy-Gebze-Haydarpaşa, Menemen-Manisa hatlarını da 3 ve 4 hatta çıkarıyoruz.”
 
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan20 Ekim 2013 01:37

    haydarpaşadan başka yer sondurak olmaz olmamalı.

  • memduh18 Ekim 2013 23:49

    söğütlüçeşmeye o kadar yatırım yapıldı oraya tren gelmiycekse yatırım niye yapıldı milletin parası boşamı harcandı sorumlular hesap versin.

  • Borsacı16 Ekim 2013 22:59

    Türkiye'de sürekli 4-5 yıllık füşünüldüğü için metro ve demiryolu ihmail edildi. Banliyo hattı ile ana hat ve YHT aynı rayı kullanıyor. 250 KM/h ile giden YHT pendikten sonra 50 KM/H ye düşecek. Bu hat en az 4 hatlı olmalıydı. Yük trenleri mecburen gece çalışmak zorunda kalacak.

  • SİS16 Ekim 2013 18:17

    YAHU HİDAYET TAM HİDAYETSİN HA.DAHA ÖNCE NASILDI.BOĞAZİÇİ EKSPRESİNDEN İNEN MALTEPE Lİ VATANDAŞ NE YAPIYORDU.YİNE BANLİYÖ YE BİNİYORDU.ALLAH AŞKINA YAHU İNSAF EDİNİZ.....

  • kenan16 Ekim 2013 17:07

    o tren pendiğe geldiğinde orası metrobüs zincirlikuyudan beter olur yetkililer yine uyuyor uyan ey aklı evveller hangi çağdayız.

  • hidayet16 Ekim 2013 17:05

    elinde valizi olan normal banliyö trenine binecek akla bak akla çağdışı.

  • burak16 Ekim 2013 16:56

    niye haydarpaşaya gelmiyor birilerine peşkeş çekmek içinmi o yerin utanmazlar seçimlerde hesabını sorun.

  • Duran Kaplan16 Ekim 2013 14:11

    AKEPE herzaman en büyük kazığı kendi oy tabanına atar!.. Ankara Sincan'da YHT duracak diye %60 larda oy alan batı kuklası faizci akepe.. Etimesgut Sincandan en az 1 milyon oy aldı ve müsrif-mason-man dostu gökçeği de kurtardılar.. akepe 2 yıl hiç uğruna banliyö trenlerini işletmedi ve özel halk otobüscülerini de alman man otobüs firmasını da ihya ettiler.. 16 senedir 1 metre metro açmayan ankarayı borca boğan faşiste oy vermeye, soyguna yol vermeye devam mı? acaba..