BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem32 ilde Berkin eylemi----

32 ilde Berkin eylemi

32 ilde Berkin eylemi
12 Mart 2014 - 05:27 www.finansgundem.com

Gezi olaylarının son kurbanı Berkin Elvan için Türkiye'nin 32 ilinde protesto eylemleri yapıldı

İstanbul'da Berkin Elvan'ın ölümü dün akşam Taksim, Beşiktaş, Kadıköy ve Okmeydanı'nda düzenlenen eylemlerle protesto edildi. Polis eylemlere gazla müdahale etti. Kadıköy'deki eylemlerde bir İETT otobüsü taşlanarak tahrip edildi.

Gezi eylemlerinde başından vurularak yaralanan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren  Berkin Elvan'ın ölümünü protesto eden yüzlerce kişi Taksim'de toplandı.

TAKSİM'DE POLİS MÜDAHALESİ

İstiklal Caddesi'nde polis mudahalesi sırasında bir gösterici akrepin aldında kalmaktan son anda kurtuldu. Akrepin İstiklal Caddesi'nde ilerlediği an bir grup göstericin bağırışları duyuldu. Akrep durdu, kendinden geçmiş bi gösterici arkadaşlarının yardımı ile akrebin önünden kaldırıldı. Olay yerinden uzaklaştırılarak bir kafeye götürülen gösterici daha sonra ambulansla konuldu.

BEŞİKTAŞ'TA EYLEM

Beşiktaş Çarşı'da Kartal heykeli önünde toplanan kalabalık slogan atarak eylem yaptı. Kalabalık, AK Parti'nin bir hafta önce açılan seçim bürosunu dağıttı. Daha sonra Şişli tarafından Taksim'e doğru yürüyüş başladı. Kalabalığa Harbiye Orduevi önünde polis gazlı müdahalede bulundu.

NİŞANTAŞI'NDA MÜDAHALE

Beşiktaş'tan Taksim'e doğru yürüyüşe geçen kalabalık grup, Nişantaşı Valikonağı Caddesi üzerinde polis tarafından durduruldu. Grubun yürüyüşe devam etmek istemesi üzerine, polis göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Ana cadde bir anda gaz bulutu altında kaldı. Çevredeki esnaf ve yoldan geçenlerin de gazdan etkilendiği görüldü. Bazı göstericiler caddeye barikat kurarak ateşe verdi. Polis grubu dağıtırken, barikatlardaki ateşler de TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla söndürüldü.

TENCERE-TAVAYLA DESTEK

Olaylar sırasında, cadde üzerindeki apartmanların pencerelerine çıkan vatandaşlar da tencere-tava çalarak eylemcilere destek verdi. Polisin kovaladığı göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Ancak bir süre sonra Ergenekon Caddesi üzerinde toplanmalar başladı.

KADIKÖY'DE İETT OTOBÜSÜ BARİKAT OLDU

Kadıköy Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde toplanan yaklaşık bin kişilik kalabalık, sloganlar atarak Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etti.

Protestocular arasından bir grup ise Söğütlüçeşme Caddesi üzerinden AK Parti Kadıköy İlçe Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Ancak polis ekipleri göstericilere tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etmeye başladı. Gruptan bazı kişiler de polise taş, şişe ve havaifişekle karşılık verdi. Bu sırada, çevredeki çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Çatışmanın ortasında kalan gözleri görmeyen bir kişi ise, polisler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.
Protestocu grup ise ara sokaklara kaçarak dağıldı. Olaylar sırasında caddeden geçen bir İETT otobüsü de taşlandı. Otobüs barikat olarak kullanıldı.

AVCILAR'DA SEÇİM ARACI YAKILDI

Avcılar'da da AK Parti'ye ait bir seçim aracı yakıldı. Polisin yoğun gazla müdahalede bulunduğu olaylarda bir kadının yaralandığı öne sürüldü. Avcılar'da polisin çok sayıda eylemciyi gözaltına aldığı belirtiliyor.

32 İLDE EYLEM

Gezi Parkı eylemleri sırasında başından gaz fişeğiyle vurulan 15 yaşındaki Berkin Elvan, 269 günlük yaşam mücadelesini kaybetmesinin ardından birçok ilde protesto gösterisi düzenleniyor. Çatışmaların şiddetli olduğu iller Adana, Denizli ve Mersin oldu. Mersin'de ayrıca TOMA iki kadına çarptı. TOMA'nın çarparak yaralanan eylemci kadınlardan birinin başından yaralandığı ve durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Gösterilerde 4 polis yaralandı. Toplam 11 kişi de gözaltına alındı. 

İZMİR
POLİS MEYDANA SOKMADI, MÜDAHALE BAŞLADI


İzmir’de çeşitli sivil toplum örgütlerinin çağrısı ile Alsancak’ta toplanan binlerce kişi Berkin Elvan’in ölümü nedeniyle protesto yürüyüşü yaptı.Yaklaşık 10 bin kişi Cumhuriyet Meydanı'na girmek isteyince polis gruba müdahele ederek boyalı su sıktı.

Alsancak Gündoğdu Meydanı ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde saat 19.00 sıralarında toplanan protestocular hükümet aleyhine sloganlar attı. Yaklaşık 10 bin kişi Cumhuriyet Meydanı’na doğru 'Berkin Elvan ölümsüzdür', 'Hükümet İstifa', 'Berkin’in katili hükümet' sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Çevik kuvvet ekipleri de, TOMA araçlarıyla Cumhuriyet Meydanı girişinde önlem alıp, meydana girmek isteyen gruba engel oldu. Grubun önündekilerle polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. Bu sırada polis TOMA araçlarıyla grubun üzerine boyalı su sıktı. Protestocular da polise karşı havai fişek attı. Polisin grubu dağıtmak için müdahalesi devam ediyor. 

SAMSUN
POLİS MÜDAHALE ETTİ: 20 GÖZALTI


Samsun'da bazı sendikalar ve sivil toplum örgütleri, Berkin Elvan için yürüdü. Sendikaların gruptan ayrılmasının ardından Ak Parti binasına yürümek isteyen bir grup gösterici, polis barikatı ile karşı karşıya geldi. Barikatı delmek için taş ve sopalarla saldıran gruba tazyikli suyla müdahale edip 20 kişiyi gözaltına aldı. 

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde bazı sendika ve sivil toplum örgütü üyelerinden oluşan bin 250 kişilik grup, İstanbul'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında kafasına biber gazı fişeğinin isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle yürüyüş düzenledi. İstiklal Caddesi girişinden başlayan yürüyüş, Lise Caddesi üzerinde tamamlanacaktı. Ancak bazı gruplar, yürüyüşe devam edip Ak Parti İl Başkanlığı'na gitmek istedi. Bunun üzerine polis, grubun Atatürk Bulvarı’na ineceği bölgeye barikat kurdu. Çevik kuvvet ekipleri tarafından kurulan barikatı aşmak isteyen göstericiler, polis kalkanlarını tekmelemeye, taş ve sopalarla barikatı delmeye çalıştı. Dağılmaları yönünde yapılan tüm anonslara dikkate almayan ve barikata yüklenen göstericilere TOMA’larla tazyikli su sıkıldı. Polislere taşlarla karşılık veren göstericiler, çevik kuvvet ekiplerinin üzerine gelmesi sonrasında ara sokaklara dağıldı. Olaylarda 20 gösterici gözaltına alındı.(dha)

DENİZLİ
ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ


Polis, TOMA’lar ve biber gazıyla müdahale ederken, ortalık savaş alanına döndü.

İstanbul'daki Gezi eylemleri sırasında başında isabet eden gaz fişeği ile yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın, 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesini Denizli’de bir grup tarafından protesto edildi. Gruba, polis, TOMA’lar ve biber gazıyla müdahale ederken, ortalık savaş alanına döndü. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi biber gazından etkilenip, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, çok sayıda eylemcinin gözaltına alındığı olaylar sürüyor.

Denizli’de bugün saat 18.00 sıralarında, Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etmek isteyen yaklaşık 600 kişi, Delikliçınar Meydanı’nda toplandı. Grup bür süre slogan attıktan sonra İstiklal Caddesi yönüne yürüyüşe geçmek istedi. Polisin uyarısına rağmen grup yürümeye başlayınca, bu kez TOMA’lar harekete geçti. 4 TOMA birden gruba su sıkmaya başladı. “Katil polis defol”, “Sokaklar bizimdir”, “Berkin’in katilleri”, “Katil polis hesap verecek”, “Berkin’in katili AKP ’nin polisi” sloganları atan eylemciler ara sokaklara kaçmaya çalıştı. Eylemciler, TOMA’lara taş ve çeşitli cisimler fırlattı. Çevik kuvvet ekipleri hazır bekletilirken, TOMA’lar yaklaşık 1 saat boyunca, eylemcilerin Gazi ve Lise Caddesi’nde kurduğu barikatlara su sıktı, çok sayıda biber gazı atıldı. 

Eylemciler, sokak aralarından polise sürekli taş attı. Biber gazı ve atılan gaz bombalarından, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi etkilendi. Gazdan etkilenlere ambulanslarda ve hastaneye kaldırılarak müdahale edildi. Polis, Gazi Bulvarı ile Atatürk, Lise ve İstiklal caddelerindeki eylemcilerin kurduğu barikatlara TOMA’larla müdahale etti. Bunun üzerine eylemciler, polise havaifişek atarak karşılık verdi. sokak aralarına kaçan eylemciler ile polis arasındaki arbede sürerken çok sayıda kişi gözaltına alındı.

TRABZON
TRABZON'DA BERKİN ELVAN İÇİN YÜRÜDÜLER


Trabzon Dayanışma Platformu çatısı altında toplanan sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan yaklaşık 250 kişi, Atatürk Alanı’nda toplandı. Gösterinin başlangıcına CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da katıldı. Uzunsokak’tan yürüyerek Merkez Postane önüne gelen grup, hükümet aleyhine sloganlar attı. Grup, 'Hoşçakal Güzel Çocuk', 'Onların çocukları çalıyor, bizim çocuklarımız ölüyor', 'Milyon dolarları bir günde eritemeyenler Berkin’i eritti', “Berkin uyanamadı, uyan Türkiye', 'Berkin sana söz, alamadığın ekmeği Bilal’e yedirmeyeceğiz' yazılı pankartlar taşıdı.

Merkez Postane önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Muhammet İkinci şunları söyledi:
“Bugün kara bir sabaha uyandık. Berkin Elvan kardeşimizi kaybettik. Acımız sonsuz ve tarifsizdir. İktidarın faşizan baskılarının giderek yoğunlaşması, yaşam alanlarına müdühaleyi, tahammülsüzlüğü, kin ve nefreti slogan haline getirmesi sonucu patlak veren Gezi direnişinde yitirdiğimiz canlarımıza Berkin Elvan kardeşimiz de eklendi. Onların çocukları çalıyor, bizim çocuklarımız ekmek almaya giderken öldürülüyor. Onlar için kefen siyaset yapma aracı, bizim için hayatın çıplak yüzü. 14 yaşında vurulan bir çocuğu 15 yaşında toprağa veriyoruz. O 269 gün yoğun bakımda direndi. Berkin Elvan, Haziran direnişimizde yitirdiğimiz sekizinci canımız oldu. Onu vuranlar bulunamadı çünkü Berkin Elvan milyonları çalan iktidar partisi üyelerinin değil, emekçi çocuğuydu. Berkin Elvan’ı vuranları gizliyorlar çünkü AKP iktidarı için polisin çocukları vurması destan, hırsızları yakalaması darbe girişimidir. Berkin bugün onun arkasından derslerini boykot eden kardeşleriyle sokakları dolduran yüz binlerle ve onun acısını yüreğinin en derinlerinde hisseden milyonlarla sonsuz bir geleceği yürümeye devam edecektir.'

Yürüyüşün ardından dağılan grup Ak Parti seçim bürosunun önünden geçerken camlara vurup slogan atınca tartışma çıktı. Seçim bürosundan çıkan Ak Partililerle gruptaki CHP’liler kısa süre tartıştı, ancak gerginlik çevredekiler tarafından büyümeden önlendi.(DHA)

NİĞDE 

Niğde’de birçok sendika, parti ve öğrencilerden oluşan grup da Berkin Elvan’ı unutmadı. İçlerinde Halk Evleri, CHP, HDP, TGB ve KESK’in de bulunduğu grup Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, Elvan’ın ölümüyle ilgili konuşmalar yapıldı. Konuşmaların yanı sıra sloganlar atan grubun hedefinde yine AK Parti vardı. Grup sözcülerin konuşması sırasında karşı şeritten giden AK Parti seçim otobüsünü ıslıklayan grup, uzun süre slogan attı. 

Yapılan konuşmaların ardından dağılan gruptan bir kısmı yine aynı meydanda bulunan Niğde Belediyesi'ne ait bilbordlara 'Berkin ölümsüzdür', 'AKP istifa', 'AKP’den hesabı gençlik soracak' gibi yazılar yazıldı.(Cihan)

MERSİN 

Mersin Üniversitesi öğrencilerinin dışında Devrimci Liseliler de (Dev-Lis) Berkin Elvan için eylem yaptı. Güvenevler Mahallesi'ndeki 11 Cadde'de bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik Dev-Lis grubu, 'Berkin Elvan onurumuzdur. Hesabını soracağız' pankartı açtı. Ellerine ekmek alıp, ayakkabı kutuları taşıyıp, yüzlerine kartondan yapılan Berkin maskeleri takan Dev-Lis'liler çeşitli sloganlar atarak yürüdü. 

Yaklaşık bir kilometre yürüyen Dev-Lis'ler Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin A Bloğundan geçerek Atıf Yılmaz Meydanı'na geldi. Burada saygı duruşunda bulunan grup daha sonra, 'Tek ses, tek yumruk, Dev-Lis geliyor', 'Berkin Elvan ölümsüzdür', 'Berkin'in katili AKP'nin polisi' sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Ezgi Akdağ, Berkin'in gezi eylemlerinde 'Destan yazan' polisin attığı gaz kapsülü ile başından vurulduğunu belirterek, "15 yaşındaki Berkin Elvan okulda olması gerekirken, tam 269 gün hastanede yaşam mücadele verdi. Berkin'imiz hastanede komada 1 yaş daha büyüdü. Berkin'imiz komada 16 kiloya düştü. Umudun çocuğu Berkin daha fazla direnemedi, yaşama gözlerini yumdu. Bizler Berkin için okullarımızda ilk derslerde uyuduk, ama artık uyanma vakti. Ak Parti iktidarının baskıcı, zorba politikalarına karşı 12 yaşında 13 kurşunla katledilen Uğur Kaymaz, 15 yaşında 16 kiloya düşen, ölümsüzleşen Berkin Elvan, gezi derinişinde yitirdiğimiz Abdullah, Medeni, Ahmet, Mehmet, Ali İsmail, zulme, zorbalığa, yalana, talana, hırsızlara karşı özgürlüğün, adaletin, direnişin bayrağını korkusuzca dalgalandıracağız" dedi. Konuşmanın ardından grup, gece yeniden yürümek için buradaki bekleyişini sürdürüyor. 

ZONGULDAK

Zonguldak'ta toplanan yaklaşık 500 kişi, Berkin Elvan için yürüdü. Grup, polis kordonuna alınan Ak Parti seçim bürosu önünde durup slogan attı. Seçim bürosuna yönelen bazı kişileri polis engellerken bu sırada arbede yaşandı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden biber gazı fişeğiyle vurulan ve 269 gün sonra ölen Berkin Elvan için Bülent Ecevit Üniversitesi'nde toplanan 100 kişilik öğrenci grubu yürüyerek kent merkezindeki Madenci Anıtı'na geldi. Burada çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden katılımlarla kalabalığın sayısı yaklaşık olarak 500'e ulaştı. Kalabalık, üzerinde Berkin Elvan'ın fotoğrafı bulunan, 'En güzel yaşlarını göremeden ölenlerin ülkesi' yazılı pankartla Gazipaşa Caddesi'nde yağmur altında yürüdü. 'Bıçak kemikte', '15'inde bir fidan Berkin', 'Berkin'in katili AKP'nin polisi', 'Vurmayın öldük' yazılı dövizler ve ekmekler taşıyan grup, cadde üzerindeki Ak Parti seçim bürosu önünde durup sloganlarla hükümeti protesto etti. 'Hükümet istifa' sloganları atan gruptan bazıları seçim bürosuna yöneldi. Ancak seçim bürosunu güvenlik kordonuna alan polisler buna izin vermedi. Bu sırada küçük çaplı arbedeler yaşandı. 

Tekrar yürümeye başlayan gruptaki bazı kişiler kendi aralarında tartıştı. Çıkan arbede, araya giren gruptaki diğer kişiler tarafından büyümeden önlendi. Kalabalık, valilik önünde basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız dağıldı. 

KAYSERİ
AK PARTİ BİNASI ÖNÜNE EKMEK BIRAKTILAR


Kayseri' de bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya gittiği sırada başından biber gazı fişeğiyle vurulan Berkin Elvan için Ak Parti il binasına yürüdü. 'Hırsız var, katil var' sloganları ile yürüyen kalabalık, Ak Parti il binası önünde basın açıklaması yaptıktan sonra temsili olarak somun ekmeği bıraktı. 

Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya gittiği sırada başından biber gazı fişeğiyle vurulan Berkin Elvan, 269 gün sonunda yaşam mücadelesini kaybetti. Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle Kayseri’de de tepki eylemi vardı. Sivas Caddesi’nde bir araya gelen sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri daha sonra Ak Parti İl binasına doğru yürüyüşe geçti. Grup, 'Hırsız var, katil var', 'Berkin’in katili AKP’nin polisi’, ‘Hükümet istifa’, ‘Berkin Elvan burada Bilal nerede?’, ‘Anaların öfkesi katilleri boğacak’ sloganları attı. Berkin Elvan’ın fotoğraflarının yer aldığı dövizleri taşıyan yaklaşık 2 bin kişi için Kayseri polisi de geniş güvenlik önemleri aldı. Kalabalığı Ak Parti İl Binası önünde TOMA ve çevik kuvvet ekipleri karşılayıp, grubun binaya yaklaşmasına engel oldu. Bu sırada kalabalık ıslıklarla durumu protesto etti. 

Daha sonra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan bir heyet Ak Parti İl Binası önünde basın açıklaması yaptı. KESK Şubeler Platformu adına açıklamayı yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kayseri Şube Başkanı Fatmagül Bayat, "Bugün aramızdan ayrılan Berkin Elvan 269 gün boyunca hepimize sadece benim uyanmam yetmez. Bu ülkedeki adaletsizlikten, hukuksuzluktan beslenen faşizan sisteme karşı halkın yani hepimizin uyanması gerekir, mesajını vermiştir. Berkin’in ölümü uyuyanları sarsan, bir deprem karanlığını aydınlatan ışık olacaktır. Berkin’in 269 günlük yaşam mücadelesini ile verdiği bu mesajının gereğini yerine getirmek boynumuzun borcudur” dedi. Kalabalık daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

ADANA
POLİS YÜRÜYÜŞE MÜDAHALE ETTİ


Adana'da, Gezi eylemlerinde başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için yürüyen gruba polis müdahale etti. Su ve biber gazı sıkılan eylemciler de polise taş attı. 

KESK Adana Şubeler Platformu tarafından organize edilen eylem nedeniyle kentin çeşitli noktalarından toplanan gruplar, sloganlar atarak Atatürk Caddesi'ne geldi. Çevik kuvvet polisinin panzer ve TOMA'larla önlem aldığı, daha önce gezi protestolarının da merkezi olan Atatürk Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, Berkin Elvan için sloganlar atıp, hükümeti protesto etti. Polisin izin vermemesine rağmen, protestocular yürüyüşe geçti. Ak Parti İl Başkanlığı'na kadar yürümek isteyen grubun önü Sular Kavşağı'nda kesildi. Polis, yürümekte direnen gruba su ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Eylemciler de polis taş atarak müdahaleye direndi. Eylem nedeniyle kentin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi araç trafiğine kapatıldı.

MAĞAZALARA KAÇTILAR

Biber gazından etkilenen onlarca kişi ise cadde üzerindeki mağazalara sığındılar. Göstericiler, biber gazından etkilenen arkadaşlarına ilk müdahaleyi kendi imkanlarıyla yaptı.

MHP MÜZİK YAYINI YAPMADI

Öte yandan MHP'nin Belediye Başkan adaylarının tanıtım araçları ve seçim merkezlerinde de Berkin Elvan'ın ölümü üzerine müzik yayını yapılmadı. MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, attığı twitterde ve yayınladığı mesajda, 'Berkin'in ölümü ve ailesinin acısından dolayı üzgünüz. Bugün seçim otobüslerimiz şarkılarımızı, türkülerimizi çalmayacak çünkü; yastayız!' dedi. (dha)

ADIYAMAN

Adıyaman'da, üniversite öğrencileri Berkin Elvan’ın ölümün ardından eylem yaptı.

Gezi Parkı olayları sırasında başından yaralanan Berkin Elvan'ın 269 gün süren tedavi sonrası yaşamını yitirmesinin ardından Adıyaman Üniversitesi önünde toplanan bir grup öğrenci eylem yaptı. Ellerinde dövizler ve Berkin Elvan'ın fotoğraflarını taşıyan grup önlerine koydukları ekmek ile 'Hepimiz Berkin'iz öldürmekle bitmeyiz' diye slogan attı.

Öğrenciler protestolarını yağmurun şiddetini artırmasıyla sonlandırarak dağıldı.(DHA)

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da lise öğrencilerinin yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan için düzenlediği yürüyüş polis ekiplerince engellendi. Yürüyüşten vazgeçerek basın açıklaması yapan liseliler daha sonra dağıldı.

Tekirdağ’da yaklaşık 200 lise öğrencisi ellerinde döviz ve afişlerle Tuğlalı Park’ta toplandı. Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün yoğum bakımda tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için AK Parti binasına yürümek istedi. Hükümet Caddesi üzerinde kaldırımdan yürüyen öğrencileri polis ekipleri durdurarak yürümelerine izin vermedi. Bunun üzerine parka geri dönen liseliler burada basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oğlum12 Mart 2014 11:44

    SEN OLMASAYDIN EĞER; yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.SEN OLMASAYDIN EĞER; ben asla "anne" olmayacaktım. Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!