BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi25 bin kişiye istihdam sağlayacak!----

25 bin kişiye istihdam sağlayacak!

25 bin kişiye istihdam sağlayacak!
28 Mart 2013 - 17:18 www.finansgundem.com

TAV CEO'su Sani Şener, 3. Havalimanı'nın açılmasıyla 20-25 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi

3. Havalimanı ihale tarihi yaklaştıkça projenin ekonomiye etkileri de netleşmeye başlıyor. Londra'da CNBC-E'nin sorularını yanıtlayan TAV TAVHL CEO'su Sani Şener, 3. Havalimanı ile birlikte çalışan sayılarının iki katına çıkacağını söyledi.
Şu anda yer hizmetleri sunan TGS ve Havaş olmak üzere iki şirketleri olduğunu kaydeden Şener, 3. Havalimanıyla birlikte gelecek büyümeyle beraber çalışan sayısının 20-25 bine yükseleceğini söyledi. Şener, "Bu şirketler zaten orada yer alacak" diye konuştu.
'S&P NOT ARTIRIMI OLUMLU'
Standard & Poor's'un Türkiye'nin notunu artırmasını olumlu bulduğunu söyleyen Şener, "Gönül istiyor ki bütün kredi kuruluşları Türkiye'yi 'yatırım yapılabilir' seviyeye çıkarsın" dedi.
Türkiye'nin "yatırım yapılabilir" notunu çoktan hakettiğini kaydeden Şener, pratikte zaten bu yönde bir uygulama olduğunu aktardı.
Şener şöyle devam etti: "Ama 'yatırım yapılabilir' notunun gelmesinin faydası olur, çünkü hala klasik bir yatırımcı haklı olarak bu notlara çok net bakıyor."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)