BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKazandıran Sohbetler2024’ün 'yıldız haritası'nda ekonomik kriz görünüyor mu? Astrolog Binnur Zaimler yanıtladı----

2024’ün 'yıldız haritası'nda ekonomik kriz görünüyor mu? Astrolog Binnur Zaimler yanıtladı

2024’ün 'yıldız haritası'nda ekonomik kriz görünüyor mu? Astrolog Binnur Zaimler yanıtladı
27 Aralık 2023 - 05:46 www.finansgundem.com

Ünlü iş insanı ve Astrolog Zaimler, 2024’ün ‘yıldız haritası’na baktı. Yatırımdan yapay zekaya, nükleer enerjiden uzaya, turizmden uçan arabaya, diplomasiden kripto paraya yeni dünyanın işaretlerini verdi. Bir de Türkiye ve ekonomiyle ilgili mesajlar...

VOLKAN KARSAN - FINANSGUNDEM.COM / KAZANDIRAN SOHBETLER

Hemen hemen bir yıl önce, iş insanı ve astroloji uzmanı Binnur Zaimler ile yeni yılla ilgili yaptığımız söyleşide şu saptamalar ortaya çıkmış:

Gayrimenkul ve toprağa yatırım önem kazanacak.

NATO ve BM gibi barışın teminatı kuruluşların içinin boşaldığını göreceğiz…

Yeni enerji kaynakları ile ilgili 2044’e kadar olan sürecin idrakini yaşayacağız.

“2024’te yıldızlar iş dünyası ve ekonomi için neler diyor?” sorusunun yanıtı için Zaimler’i bir kez daha konuk ettik ve kendisi yukardaki saptamaların gerçeğe dönüştüğüne dikkat çekti. Binnur Zaimler, 2024 için bakın neler anlattı…

“JÜPİTER VE URANUS'UN BOĞA BURCUNDA KAVUŞUMLARIYLA EMLAK GAYRİMENKUL DEĞERLERİ ÇOK FAZLA ARTTI”

- Sayın Zaimler, 2023 önemli güneş ve ay tutulmalarıyla geride kaldı, neler konuşmuştuk geçen yıl, neler oldu?

- Bitirmekte olduğumuz yıl için en önemli gelişme arsa toprak değerlenmesinin ön plana çıkışıdır. Uranüs’ün Boğa burcunda olması bunu getirdi. Plüton’un birkaç ay Kova burcuna geçmesiyle -sonra tekrar Oğlak’a döndü- ilk defa kendini gösteren yapay zeka halkın da ilgisini çekti ve yaygınlaşacak şekilde kullanımları daha fazla bilinir hale geldi ve kendini göstermiş oldu. Bu iki konu önemli. Ama en önemlisi gerçekten bu toprak ve arsa konusuna ilginin giderek de artması. 2024-2025’te de toprağa yatırım yapma eğilimi devam edecek.

Özellikle 2023’ün başında söylediğim gibi Jüpiter ve Uranüs'un Boğa burcunda kavuşumlarıyla emlak gayrimenkul değerleri çok fazla arttı. Jüpiter her şeyi çok fazla büyütüyor, çok fazla abartıyor, geldiği yerde inanılmaz sınırsız bir aşırılık da sağlıyor. Bu da toprakla ilgili Boğa burcunda oldu. Onun için hem gayrimenkullerin hem de arsa fiyatlarının aşırı değerlenmesi söz konusu oldu.

Tutulmalar da önemli… İlk kez 14 Ekim’de farklı bir tutulma, Koç-Terazi aksında olmaya başladı. 2024’teki bütün tutulmalar da Koç-Terazi aksında gerçekleşecek. Sonbahar için savaştan bahsetmiştik, dünya karışmaya başladı. Umarım olmaz ama bu durum 2024’te daha farklı gelişecek.

“MART, NİSAN VE EKİM AYINDA TUTULMALAR GERÇEKLEŞECEK, UMARIM OLMAZ AMA BUNLARIN SICAK GELİŞMELERİ KÖRÜKLEME İHTİMALİ VAR”

- Benim ilk konum da savaş olacaktı zaten 2024 yılı bu açıdan ne ifade ediyor?

- Kuzey Aydüğü’mü daha çok gelişmeyi, büyümeyi ve tazelenmeyi ifade ediyor ve tutulmalar onu daha fazla parlatıyor. Koç burcu da pek çok güzel şeyle ilgili olduğu gibi savaşlarla da ilgili ne yazık ki…

Bu nedenle 2023 sonundaki tutulmaların öncesinde ve sonrasında savaşla ilgili gelişmeler gördük. 2024’te de bu devam edecek. Ama esas bütün dünyanın daha fazla çalkalanması 2026’da söz konusu.

2026’da iki önemli büyük gezegen hem Neptün hem de Uranüs, Koç burcuna geçiyor ve çok hızlanıyor. O zamanda daha bir alevlenme, savaş ve karışıklıklar olası. 2024’te bunun ayak seslerini duymaya başlayacağız. 25 Mart'ta, 8 Nisan'da ve daha sonra da sonbaharda Ekim ayında tutulmalar gerçekleşecek ve umarım olmaz ama bunların sıcak gelişmeleri körükleme ihtimali var.

2026’da üç tane çok önemli gezegen Koç burcunda. Bu burç yakıp yıkan, pek kimseyi dinlemeyen yapıda… İyi tarafları da var, girişimcilik ve her şeyin hızlanması gibi, özellikle hava yollarıyla ve otomotivle ilgili… Örneğin bütün sürücüsüz araçların bir anda devreye girmesi de yine Koç burcuyla çok ilintili. E-mobilitenin çok fazla ortaya çıkması yine 2026’da söz konusu olacak. O yıla dikkat çekmeye çalışıyorum, 2024’te başlangıçlar olacak ama 2026’da dünya şimdikinden çok farklı olacak.

“2024’TE SÜRÜCÜSÜZ ARABALARI BELKİ DE UÇAN ARABALARI DAHA ÇOK KONUŞACAĞIZ, 2026’NIN ADETA FRAGMANI OLACAK VE O YILA GELDİĞİMİZDE BAMBAŞKA BİR DÜNYA OLACAK”

- 2024’e dönersek özetle temel olarak neler göreceğiz bu yıl?

- Tutulmalarla birlikte iş hayatına baktığımız zaman 2024’te öncelikle girişimcilik ve kendi işini yapmak artacak. Küçük de olsa talimat almadan çalışma eğilimi çoğalacak. Bunun yanında e-mobilite öne çıkacak. Burada sadece büyük araçları kastetmiyoruz.

Jüpiter'in Mayıs ayında İkizler burcuna geçmesi de çok önemli çünkü İkizler de hareketle, sürekli seyahatle çok ilgili… 2024’ün Mayıs ayından sonra, Jüpiter artık Boğa burcunda değil ve arsa, toprak, para, hazine gibi şeylerle ilgili olmayacak. Biliyoruz ki Jüpiter Boğa burcundayken 2023’te sanata olan ilgi arttı ama şimdi Jüpiter İkizler’de olacak ve tutulmalar da Koç’ta. Bu da daha çok otomotiv sektörünün elektrikli olmasını gündeme getiriyor. Çünkü İkizler, hava elementi ve elektrikle ilgili. Plüton'da Kova burcunda yine elektrikle ilgili, Plüton’un Kova burcunda olması direkt elektrik demek aslında.

Dolayısıyla elektrikli bisikletler ve küçük elektrikli araçlar ulaşım ve taşıma dünyamızda yoğunlaşacak. Daha sonra bunlarla ilgili bir konseptin geliştiğini göreceğiz.

Diğer bir konu da çok önemli. Plüton’un Kova burcuna geçmesi 2023’te kısaca kendini gösterdi. 2024’te kendini yine gösterecek ve sonra kısa bir zaman Oğlak burcuna geri dönecek. Ama artık Plüton’un Kova burcunda olmasının çok önemli etkilerini göreceğiz. 2044’e kadar bu devam edecek. Bu çok önemli. Bütün dünyayı değiştiren bir etken.

Devletlerde büyük bir dönüşüm olacak. Bu teknolojiyle, kitle iletişimiyle ve sanal varlıklarla da çok ilgili. Çünkü kripto para ve elektronik para dediğimiz zaman da yine Kova burcundan bahsediyoruz. Mesela Satürn Kova burcundayken her şeyi kısıtlıyor. 2021 ve 2022’de kripto paraların belli bir limite gelmesi, devletler tarafından kısıtlanması ve işlerin düşünüldüğü gibi iyi gitmemesi de yaşandı. Şimdi aslında bambaşka bir sistemle tamamen elektronik paraya dönülmesi söz konusu. Çok daha regüle, çok daha mevzuatların sıkı olduğu ve devletler tarafından ciddi şekilde kontrol edildiği bir sistem gelecek. Aslında şu anda biz bunu bilmiyoruz sadece bazı öncü ayak seslerini yaşıyoruz. Var olan kripto paralar gibi değil daha farklı şekilde dönüşüp devlet sistemlerinin içine girdiğini göreceğiz. 2024 bize bunun başlangıcını getirecek. Bu bir senede olacak bir gelişme değil ama bir başlangıç oluşacak. Devlet grupları ya da AB gibi kuruluşlar bu işi kendi mevzuatlarına uygun hale getirip kabul edecekler ve oluşturmaya başlayacaklar.

Burada biraz da yapay zekadan bahsetmek gerekiyor. Uranüs'ün İkizler burcuna geçmesiyle birlikte çok daha farklı gelişmeler yaşayacağız. Şu anda Jüpiter'in İkizler'de ve Plüton’un Kova burcunda olduğu bir seneye giriyoruz. Onun için de yapay zekanın öğretmenliğe dönüştüğünü de göreceğiz. Yapay zeka sayesinde mesela engelli çocukların öğrenmesi kolaylaşacak, herkese göre farklı eğitim verilebilmesini sağlanabilecek. Bunlar hava elementleriyle oluyor. İkizler, Kova ve Terazi iletişimle ilgili ve İkizler Merkür yönetiminde olduğu için zihinsel aktivitelerle, konuşmak, görüşmek ve eğitimle ilgili. Kova işin teknoloji tarafı ve kitle iletişimi konusunu içeriyor. Bu da medyanın çok farklı şekilde dönüşmesi sağlayacak. Jüpiter'in İkizlerde olması birebir iletişimin de artması ve eğitimle ilgili kısımdaki öğrenmenin, sınavların 2024’te yapay zeka kullanarak çözülmesini de sağlayacak gibi görünüyor.

Sadece eğitimle ilgili değil bütün teknolojinin yapay zekayla çözülmesi söz konusu. Tamamen yapay zeka işin içine girdiği zaman endüstri 4.0 değil, 5.0’a geçiş de var zaten…

Karanlık fabrikalar denilen, hiç insanın çalışmadığı ve ışığa bile gerek kalmadan sadece makinelerin çalıştığı karanlık fabrikaların olması da gündemde. Uzayla bağlantılı birtakım teknolojilerin hayatımıza girmesi de bunun yanında söz konusu.

Satürn de Balık burcunda devam ediyor. Onun için inançların daha fazla sorgulanması, kendini değiştirmek zorunda kalma bütün dinlerin kendilerini duruma adapte etmeye çalışması, kendi içlerinde yeniden yapılanma çalışmalarının olması gündeme gelecek.

Şimdi Plüton'un Kova burcuna geçmesi de, hava elementinin çoğalması ve hava mantık demek zeka demek her şeyi bilimle, ilimle, bilgiyle çoğaltmak demek. Kova çağında bilgi kısmının ön plana çıkıp, inanç kısmını azalması veya neredeyse ilerde sıfırlanmasını görebileceğiz. Mantık, ilim, bilim ve sorgulamanın devreye girmesi söz konusu olacak.

Günümüzde bile mesela çoğu genç daha fazla felsefe okumak, sosyoloji okumak istiyor. Onun için böyle bir çağın da başlangıcındayız, bunu da 2024’te göreceğiz.

2024’te sürücüsüz arabaları belki de uçan arabaları daha çok konuşacağız, 2026’nın adeta fragmanı olacak ve o yıla geldiğimizde bambaşka bir dünya olacak.

“2024’TE EKONOMİK KRİZDEN BAHSETMEK DOĞRU DEĞİL ANCAK VAR OLANIN DEVAM ETTİĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİZ”

- 2024’te ekonomik kriz öngörüyor musunuz?

- Ekonomi konusunda Mayıs, Haziran gergin ayları gibi görünüyor. Suya ulaşmanın zorlaşması, suyla ilgili endüstrilerin devreye girmesini gündeme getirecek.

Ama tutulmalar sabit burçlardan çıktı, bu yüzden de daha esnek bir dünya söz konusu. Gergin bir dünyadan biraz çıkıyoruz. Çünkü Akrep Boğa aksındaki tutulmalar çok gergin ortamlar yaşattı. Direncin fazla olduğu insanların kendini değiştirmek istemediği alışkanlıklarından vazgeçemediği ortamlar yaşandı.

Güney Aydüğümü, Akrep bankalarla ilgili ama 2024’te ekonomik krizden bahsetmek doğru değil. Ancak var olanın devam ettiğini söyleyebiliriz. Turizm konusuna ilgi artacak. Herkes olduğu yerde çakılmıştı. Bütün dünyada seyahat azalmıştı. Jüpiter’in İkizler burcuna geçmesiyle onların da rahatladığını göreceğiz. Ama önemlisi her şeyi bir şekilde mantıkla çözmek, duyguları işin içine katmamak da söz konusu olacak.

“MAALESEF ÖZELLİKLE AVRUPA GEÇMİŞTE TÜM ALDIĞI KARARLARA RAĞMEN NÜKLEER ENERJİYE GERİ DÖNÜŞ YAPACAK”

- E-mobilite artınca enerji ihtiyacı da artacak, enerji konusunda neler yaşanması ihtimali var?

- Plüton Kova burcunda olduğu için yenilenebilir enerji artıyor ama Plüton büyük güçleri ve çok devasa transformasyonları gösteriyor. Kova burcu da yine tabii elektrikle çok ilgili dolayısıyla çok büyük çapta santrallerin oluşturulması söz konusu. Fakat nükleere de bir dönüş olabilecek, ama bütün kitleleri daha büyük çapta doyurabilecek başka enerji kaynakları da söz konusu olabilir. Sanki hava elementi olduğu için bu bir gaz da olabilir. Ama maalesef özellikle Avrupa geçmişte tüm aldığı kararlara rağmen nükleer enerjiye geri dönüş yapacak.

Plüton 2044’e kadar Kova burcunda, Plüton çok yavaş bir gezegen ama çok ciddi dönüştürüyor.  30 dereceyi tamamlarken ilk 10 derecede ancak anlamakla geçiyor. İkinci dekanda uygulamalar başlayacak. Üçüncü dekanda her şey yerine oturacak.

Şu örneği vereyim: 2008’de Plüton Oğlak burcuna geçti. Ekonomik kriz, Wall Street’teki olaylar ve Mortgage krizi oldu. Dünyada birkaç sene eski sisteme geri dönülür diye düşünüldü. Birkaç sene sonra idrak edildi ki, kesinlikle eskisine geri dönülmüyor.

2008-2010 arasında devletlerin aldığı dolar/altın pozisyonlarının değişeceğini bile asla düşünmüyorduk. Fakat bunlar değişti ve yeni sistemler geldi. Oğlak ekonomiyle ilgiliydi şimdi Kova teknoloji ile daha ilgili. Gerçekten robotların dünyaya bir şekilde hakim olması gibi eğilimler var. 2044 gibi robotların bizim yerimizi düşünmesinin kolaylığı yüzünden, ipleri onların eline verme eğilimi olacak. Bu ister istemez gündeme gelecek çünkü kontrol edilemeyecek bir durum ortaya çıkacak. Robotların birbiriyle entegre olması, konuşması, öğrenmesi ile de aslında neredeyse insanlar çok fazla müdahil olamayacak, yüz yıllardır süren insan hakimiyeti azalacak.

“İŞTE ŞARJ İSTASYONLARI, BUNUNLA İLGİLİ BÜTÜN EKONOMİNİN ÇOK CANLANMASINI BÜTÜN DÜNYADA GÖRECEĞİZ”

- Sayın Zaimler, yatırım önerileri için nasıl bir öngörü söz konusu?

- Örneğin değerli taşlar bundan daha fazla değer kazanmayacak. Mayıs’ta ulaşacakları değerlerini koruyabilirler ama daha da yukarı çıkmayacak. Toprak ve tarım konuları da Mayıs’a kadar bir değere ulaşacak ama özellikle gayri menkul bir parça da düşüş yaşayabilir.

Altın konusunda Aslan teması var, Jüpiter veya Venüs Aslan burcuna geçtiği zaman altının değeri artıyor ama Plüton Kova burcuna geçtikten sonra tam karşıya geliyor. Bir şekilde altına sınırlama getirecek ama gümüşte olumlu gelişme olabilir. Her şey biraz eski ekonomide kalacak. Jüpiter İkizler burcuna geçtikten sonra e-mobilitenin içine giren unsurlarda ciddi ciddi fiyat artışı söz konusu… ve işte şarj istasyonları. Bununla ilgili bütün ekonominin çok canlanmasını bütün dünyada göreceğiz. Şimdi yani bunlar deneme aslında şu ana kadar olanlar esas ondan sonrasını göreceğiz.

İlkbahar ve sonbahardaki tutulmalar nedeniyle mimarlık şirketleri zorlanacak, uluslararası ilişkiler ve barış zorlanıyor. Maalesef diplomasinin zorlandığını, hiç kimsenin diplomatları dinlemediğini göreceğiz. Koç’taki Kuzey Aydüğümü mücadele istiyor. Onun için şirketlerde bile böyle diplomasi, saygı dışı kibarlık, nezaket kurallarını hiçe sayan olaylar göreceğiz

Dünyada büyük danışmanlık şirketleri, uluslararası ilişkiler, lobi şirketleri çok zor durumda kalacaklar. Taşlar yerinden oynamaya başladı büyük skandallar söz konusu olabilir.

“28 EKİM’DE GERÇEKLEŞEN TUTULMA BİZİM İÇİN ÖNEMLİYDİ VE BU TUTULMANIN ETKİLERİNİ 2024’TE DE YAŞAYACAĞIZ”

- Türkiye'nin haritasında 2024’te özel bir durum var mı?

- 28 Ekim’de gerçekleşen tutulma bizim için önemliydi ve bu tutulmanın etkilerini 2024’te de yaşayacağız. Bir de Türkiye'nin Terazi burcunda gezegenleri var. Onun için de Güney Aydüğümü bu burçta olduğu için sözünün dinlenmemesi, uluslararası ilişkilerde güç kaybı olası görünüyor. Geçen yılın tutulmaları sonrası bir yol seçilmesi gerekiyordu. Verilen kararla bir yola girdik ve bunun kadersel etkileri olacak.

Yüksek enflasyonu düşürmenin Türkiye’ye maliyeti ne olur? Murat Sağman anlatıyor

"7/24 enerji" ÇATES halka açılıyor, Genel Müdür Hamdi Alp anlatıyor

Prof. Dr. Yusuf Kaderli gözüyle borsa, yatırımcı ve portföy

Ünal Koçak: Türk halkı spekülatif şeyleri çok okuyor

40 yıllık sanatçı Özden Özgürdal ile tiyatroyu konuştuk

Prof. Dr. Nurullah Gür’le 100 yıllık yolculuk... Türk ekonomisinin Aşil topuğu cari açık mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)