BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi2022 yılı küresel servet için "dönüm noktası" olabilir----

2022 yılı küresel servet için "dönüm noktası" olabilir

2022 yılı küresel servet için dönüm noktası olabilir
12 Ekim 2022 - 16:53 www.finansgundem.com

Allianz’ın raporuna göre küresel hanehalkının serveti 2008'deki finansal krizden beri en büyük kaybını gerçekleştirme yolunda.

Merkez bankalarının para politikalarında sıkılaştırmaya gitmesi, resesyon endişelerini artırırken, çeşitli kurum ve kişilerden de bunun istenmeyecek sonuçlara yol açabileceği uyarıları gelmeye devam ediyor.

Agresif faiz artırımlarının piyasalarda baskı yaratabileceği kaygısı kuvvetlenirken, bu durumun hanehalkları için de olumsuz etkileri olabilir.

Allianz'ın bugün yayımlanan ve yaklaşık 60 ülkedeki hanehalkının varlık ve borçlarını radara alan 'Küresel Servet Raporu'na göre, hanehalkının 3 yıl boyunca rekor biçimde artan finansal varlıklarının nominal değeri 2022'de yüzde 2'den fazla düşebilir.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, araştırmacılar bu senenin küresel servet için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Reel bazda hanehalkı, servetinin onda birini kaybedecek" ifadesine yer verildi.

Açıklamada "Küresel Finansal Kriz sonrası varlık sınıflarında yaşanan hızlı dönüşün aksine bu kez orta vadede görünüm kasvetli: Finansal varlıklarda ortalama büyümenin 2025 yılına kadar yüzde 4,6 olması bekleniyor. Önceki 3 yıllık süreçte küresel servet yüzde 10,4 artmıştı" değerlendirmesi yapıldı.

Yatırımcılardan Fed'e uyarı: Ekonomi çökebilir!

 

JPMorgan uyardı! Borsada fırtına kopabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)