BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleri2021’in en büyük 5 fintek satın alımı----

2021’in en büyük 5 fintek satın alımı

2021’in en büyük 5 fintek satın alımı
29 Aralık 2021 - 16:11 www.finansgundem.com

2021 yılında fintek sektöründe rekor sayıda şirket birleşmesi ve satın alımı gerçekleşti. Sektördeki bu yoğun anlaşma trafiğinde ise 5 büyük fintek satın alımı öne çıktı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu yıl fintek sektöründe şirketlerin stratejik satın alım ve birleşmeler aracılığıyla büyüme hamleleri dikkat çekti. Bu yolla fintek şirketleri müşterilerine sunduğu ürün ve hizmetleri genişletmeyi, aynı zamanda rekabetin giderek arttığı sektörde güçlenmeyi hedefledi. İşte 2021’in en büyük 5 fintek birleşme ve satın alımı.

1. NatWest çocuk bankacılığı start-up’ı RoosterMoney’i satın aldı

Ekim ayında bankacılık devi NatWest, İngiltere’nin fintek şirketi RoosterMoney’i satın alarak gençlere ürün ve hizmetler sunmayı hedefledi. Fintech Futures’ın haberine göre 2016 yılında kurulan Rooster çocuklara sağlıklı birikim alışkanlıkları kazandırmayı hedefliyor. Fintek şirketi bu amaca yönelik birikim hedefleri ve ödüller sunuyor. Hesap ayarları ise ebeveynler tarafından kontrol ediliyor.

2. Stripe Hindistan’ın muhasebe yazılımı şirketi Recko’yu satın aldı

Yine ekim ayında ödeme devi Stripe, Hindistan merkezi otomasyona bağlı ödemelere yönelik yazılımlar üreten Recko’yu satın aldı. Satın alımda ödenen miktar açıklanmadı.

Stripe’tan yapılan açıklamada satın alımın, şirketin online işletmelere finansal sağlıklarını denetlemeleri için hizmet sunmasına destek olacağı söylendi. Recko’nun çözümleri Stripe’ın var olan finansal araçlarına eklenecek ve fintek şirketinin ekibi, Stripe’ın uzaktan çalışan mühendis ekibine katılacak.

Recko CEO’su Saurya Prakash Sinha, “internet şirketleri büyüme hızlarına ayak uydurabilmek için yeni finans araçlarına ihtiyaç duyuyor, otomasyon sistemleri de finansal sağlıklarının doğru bir tablosunu ortaya koyabiliyor” dedi. Mayıs ayında Stripe Oakland’de kurulan kart doğrulama şirketi Bouncer’ı da satın alarak Stripe’ın dolandırıcılık önleme aracı Radar’a eklemişti.

3. Klarna Alman ödeme fintek şirketi Stocard’ı satın aldı

Temmuz ayında İsveç’in şimdi al, sonra öde (BNPL) devi Klarna, Almanya’nın fintek şirketi Stocard’ı satın aldı. Stocard entegre bir mobil ödeme sistemiyle kart doğrulama hizmetleri sunuyor. Şirket ayın zamanda 2020 yılında İngiltere’de de hizmete giren birçok farklı hizmete sahip. Şirketin yatırımcıları arasında Alstin, Engelhorn ve High-Tech Gründerfonds bulunuyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre şirket 5 fonlama turunda 31,1 milyon dolar yatırım aldı. Klarna’nın Almanya’daki hamlesi, şirketin İngiltere merkezli ‘sosyal alışveriş’ uygulaması Hero’yu satın almasının ardından gerçekleşti.

4. BNPL şirketi Zip Twisto ve Spotii’yi satın aldı

Mayıs ayında Avusturalya’nın BNPL şirketi Zip satın alım dalgasına devam ederek Twisto Payments ve Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Spotii’yi satın aldı. Zip’ten yapılan açıklamada her iki satın alımın da küresel büyüme planlarına katkıda bulunacağı ve hızla büyüyen küresel BNPL pazarına hitap ettiği söylendi.

Şirket BNPL alanında tek bir küresel çözüm yaratmayı hedefliyor ve bu konuda hedef bulması zor olmuyor. Şirket 2019’un eylül ayında Yeni Zelanda’nın teknoloji platformu PartPay’i 32 milyon dolarlık bir anlaşmayla satın aldı. Bundan bir yıl sonra ABD’nin BNPL şirketi QuadPay’i 296 milyon dolara satın almasının ardından, Çek Cumhuriyeti merkezli Twisto’ya yatırım yaptı. Zip CEO’su Larry Diamond Twisto’nun “müşteri merkezciliği, ürün yelpazesi ve ekibinin” etkileyici olduğunu söyledi. Bu yıl Twisto’yu 89 milyon dolara satın alan Zip, şirketin ödeme kurumu lisansı sayesinde 27 Avrupa Birliği üyesi ülkeye erişim sağladı.

5. Rapyd 100 milyon dolarlık anlaşmayla Valitor’u satın aldı

Temmuz ayında ödeme şirketi Rapyd, İzlanda şirketi Arion Bank ile anlaşarak, ödeme çözümleri şirketi Valitor’u 100 milyon dolarlık bir anlaşmayla satın aldı. 1983 yılında kurulan Valitor hem mağazada hem de online mecralarda ödeme çözümleri sunuyor. Aynı zamanda Avrupa’da küçük ve orta ölçekli işletmelere kart hizmeti sağlıyor. İngiltere merkezli Rapyd’den yapılan açıklamada satın alımla birlikte mevcut ödeme kapasitesinin Avrupa’da genişleyeceği söylendi. Şirket ödemeler ve fintek hizmetlerini entegre etmek için bulut (cloud) teknolojisi kullanıyor.

McKinsey Küresel Bankacılık Değerlendirmesi 2021 raporu yayınlandı

 

Kripto para sektörü temsilcileri Meclis'te

 

Teknoloji devlerinin borsalardaki 2022 planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)