BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin1.6 km'lik bina yaptıracak----

1.6 km'lik bina yaptıracak

1.6 km'lik bina yaptıracak
19 Haziran 2013 - 07:46 www.finansgundem.com

Forbes'a varlıklarını az gösterdiği nedeniyle dava açan Suudi Prens Bin Talal, gövde gösterisine hazırlanıyor

Forbes’a varlığını 10 milyar $ eksik hesapladığı iddiasıyla dava açmaya hazırlanan Suudi Prens Alwaleed bin Talal, gövde gösterisi için 1.6 kilometrelik bina yapacak.
Dünyanın en yüksek binası yarışı kızışıyor. 828 metre ile dünyanın en yükseği olan Burj Halife’ye rakip geliyor. Ancak bu kez rakip çok dişli. Suudi Arabistan’ın milyarder Prensi Alwaleed bin Talal, dünyada bugüne kadar inşa edilecek en yüksek gökdeleni için yeni bir yer arıyor. Prens, Dubai’nin en büyük gayrimenkul şirketi Emaar Properties’i, kendi şirketi Kingdom Holding ile işbirliğine davet etti.
Metropolleri araştırıyor
Prens, “Şu anda 1.6 km uzunluğunda bir gökdelenin inşasını tartışıp, değerlendiriyoruz. İyi iş ortaklarına ihtiyacımız var. Emaar’ı davet ettim. Şimdi dünyanın herhangi bir yerine bu binayı nasıl inşa edebiliriz, onu tartışıyoruz” dedi. Prens, projenin hayata geçirilmesi durumunda nasıl finanse edileceğine ya da ne zaman biteceğine yönelik herhangi bir detay vermedi sadece maliyetin henüz hesaplanmadığını söyledi. Prens Alwaleed, “Şimdi Şanghay, Moskova, New York, Londra ve Ortadoğu’daki diğer büyük şehirleri tekliflerini sunmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Forbes’a ‘Fakir gösterdin’ davası
Dünyanın en zengin iş adamlarından olan Suudi Prens Alwaleed bin Talal, aslında 30 milyar dolar olan servetinin Forbes tarafından yanlış hesaplandığını ve bu sebeple ilk 10'da yer alması gerekirken, listenin 26'ncı sırasında bulunduğunu belirterek, dergiye dava açacağını açıkladı. Alwaleed itibarına zarar verildiğini gerekçe gösteriyor.
En büyük sorun suyu çıkarmak
Prens, dünyanın en yüksek binasına ev sahipliği yapmak isteyen şehirlerin, makul finansal şartlar, vergi indirimleri ve devlet desteği sunması gerektiğini ifade etti. İnşaat sektörü uzmanları, 1.6 kilometre yüksekliğinde bir gökdelen inşa etmenin teknik ve tasarım anlamında zorlukları olacağına dikkat çekiyor. O yükseklikte bir binaya su desteği sağlamanın zor olacağını ancak imkansız olmadığını ifade ediyorlar.
1 km’lik kule geliyor
Bu proje hayata geçerse, şu anda Dubai’de bulunan ve dünyanın en yüksek binası olarak kabul edilen 828 metre yüksekliğindeki Burj Halife’yi geride bırakacak. Aynı zamanda şu anda Suudi Arabistan’da inşa edilen 1 km yüksekliğindeki Kingdom Holding’i de geride bırakacak. Şu anda inşası devam eden Kingdom Holding binasının maliyeti 1.2 milyar dolardı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)