BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknoloji15 milyonluk siber vurgun ! 1 milyon dolar Türkiye'de----

15 milyonluk siber vurgun ! 1 milyon dolar Türkiye'de

15 milyonluk siber vurgun ! 1 milyon dolar Türkiye'de
30 Temmuz 2020 - 13:07 www.finansgundem.com

ABD'nin Cranston eyaletinde faaliyet gösteren Yushin America isimli dünya devi teknoloji şirketinin banka hesaplarına siber saldırı yapıldı.

ABD'li bir teknoloji şirketi olan Yushin America şirketi geçtiğimiz aylarda siber saldırıya uğradı. 26 Mart tarihinde şirketin banka hesaplarına yapılan 3 adet siber saldırıyla bankanın mevduat hesaplarına izinsiz kişiler tarafından erişim sağlandı. Peş peşe yapılan 3 siber saldırıyla şirketin çeşitli ülkelerde bulunan hesaplarından transfer sağlandı.

SİBER SALDIRIYA MARUZ KALDI

Şirket tarafından yapılan araştırmada izinsiz ve yetkisiz transferlerin muhasebe çalışanı Melissa P., tarafından bir hafta önce internet bankacılığı yoluyla hesaplara girmek istediği, başaramadığını şirket yetkilisi D. T.'nin şifresi ile girerek bu sırada Spam barajına takılıp paraların dakikalar içerisinde gönderildiği belirlendi.

YAKLAŞIK 1 MİLYON TÜRKİYE'DE

Şirketin başvuruları sonucu paraların gönderildiği banka hesaplarına blokeler konulurken 964 bin dolarlık transferin ise Türkiye'deki özel bir bankaya yapıldığı belirlenince şirket yetkilileri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak paranın iade edilmesini istedi. Yapılan araştırmada hesabın 34 yaşındaki S. Y., ismindeki genç bir kadına ait olduğu, durumun ortaya çıkması sonrası hesabına bloke konulup paranın iadesi talep edildi. fakat yine iddiaya göre S. Y., suça konu meblağayı şirkete iade etmedi.

PARAMIZI VERMİYOR ŞİKÂYETİ

ABD'de yürütülen siber saldırıyla ilgili şirkete yapılan saldırıların akıbetinin araştırması sürerken şirket yetkilileri S. Y.'nin de yapılan saldırıyla ilişkili olduğunu ileri sürüp telefon trafiğinin, posta yazışmalarının ve kayıtlı bilgilerinin bulunması nedeniyle saldırıda ortak olduğunu ileri sürdü. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.(SABAH)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)