BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem12 Eylül davasında karar çıktı!----

12 Eylül davasında karar çıktı!

12 Eylül davasında karar çıktı!
18 Haziran 2014 - 13:49 www.finansgundem.com

Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldılar

12 Eylül Davası'nda, dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Şahinkaya müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

12 Eylül askeri darbesine ilişkin dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Şahinkaya'nın yargılandığı davaya bugün devam edildi.

12 Eylül Davası'nda esas hakkında görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Mahkeme savcının kararını indirerek ikiliye müebbet hapis cezası verdi.

 Ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi

12 Eylül Davası'nda esas hakkında görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Erdinç Hakan Özdabakoğlu, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın, 765 sayılı TCK'nın "Devlet kuvvetleri aleyhine cürümler" başlıklı 146. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Mahkeme sanıkların duruşmalardaki iyi halleri nedeniyle ağırlaştırılmış müebbeti kaldırarak müebbete çevirdi.

RÜTBELERİ SÖKÜLECEK

Mahkeme, 12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'yı, 765 Sayılı TCK'nın "Devlet kuvvetleri aleyhine cürümler" başlıklı 146. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.  Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 12 Eylül davasında sanıklar hakkında takdir indirim uygulayarak ağırlaştırılmış müebbet cezasını, müebbet cezasına çevirdi. Karar gereğince  Evren ve Şahinkaya'nın rütbeleri de sökülecek ve orgenerallikten erliğe düşürülecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)