BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasa1000 dolarlık altın tahmini!----

1000 dolarlık altın tahmini!

1000 dolarlık altın tahmini!
24 Kasım 2013 - 10:02 www.finansgundem.com

Altın fiyatlarını değerlendiren Atasay Başkanı Kamer, "Ekonomi iyi seyrederse fiyat 1000-1100 dolara oturur' dedi

Onsu bin 250 dolara gerileyen altın fiyatlarını değerlendiren Atasay Başkanı Kamer, "Ekonomi iyi seyrederse fiyat 1000-1100 dolara oturur. Spekülatör ve fonların çekileceği, gerçek tüketiciyle üreticinin baş başa kalacağı seviye budur" diyor.
Altının ons fiyatı bin 900 dolarlardan bin 250 dolarlara kadar geriledi. Bir dönemin en çok kazandıran yatırım aracı altında bundan sonra olacağı merak konusu. Atasay Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer ile hem altını hem de yazın açtığı alkolsüz mekanları Huqqa ve The Market'i konuştuk:
Altın fiyatlarındaki dalgalanma sizin planlarınızı nasıl etkiliyor?
Fiyatların dalgalı olması hiç hoş bir şey değil. Ben fiyatların bin dolar düzeyinde oturmasını bekliyorum. Bin ya da bin 100 dolar seviyesinde. Biz aslında fiyat öngörüsünde bulunmaktan imtina ederiz, çünkü bu dünyada kimsenin bilebileceği bir şey değil. Dünyadaki ekonomik ve siyasi gelişmelere çok bağlı fiyat. Ekonominin iyiye doğru seyri sürerse bin-bin 100 dolar seviyesine oturur. Yani artık spekülatörlerin ortadan çekileceği, fonların çekileceği, gerçek tüketiciyle üreticinin başbaşa kalacağı bir ortam oluşur. Arz talep dengesi bu seviyede oturur diye inanıyoruz. O noktada da bizim alışverişimiz çok daha iyi oluyor. Fiyatlar düşme eğiliminde olduğu zaman tüketici alımını öteleyebiliyor, yükselme eğiliminde olduğu zaman mücevher yerine yatırım amaçlı altını tercih edebiliyor. Ama stabil olduğu zaman, bin-bin 100 dolara oturursa tüketim çok artar.
Daha geniş kitlelere ulaşma stratejinizi tetikler mi?
Sattığımız ürün sonuçta fantazi takı. Bin 500-bin 600 dolar seviyesindeyken bile Atasay'da 150 TL'ye ürün vardı. Bugün neredeyse bijuteri fiyatları bu kadar. Halbuki diğer tarafta bir değer var, her zaman yeniden satabileceğiniz. Altınla ilgili tüketimin daha da artacağını düşünüyorum. Son dönemde yaşanan kötü ekonomik gelişmeler bizim sektörü, neticede biz lüks tüketim sektörü olarak adlandırılıyoruz, çok küçülttü. Hangi pazarı yükseltti? Yatırım amaçlı altını çok yükseltti. Altının onsunun bin 900 dolarlardan bin 200'lere inmesiyle birlikte artı dünyadaki ekonomik gelişmelerin pozitife doğru ilerlemesi yatırım amaçlı olmayan altın pazarına iyi gelecek. Habertürk
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)