BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem10 milyon dolarlık ihracat yapan fabrikada yangın çıktı----

10 milyon dolarlık ihracat yapan fabrikada yangın çıktı

10 milyon dolarlık ihracat yapan fabrikada yangın çıktı
28 Temmuz 2023 - 14:57 www.finansgundem.com

Antalya’da yıllık 8-10 milyon dolarlık ihracat yapan çiçek üretim fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı. Fabrikadaki zararın 20- 30 milyon TL arasında olduğu öğrenildi.

Antalya’nın Kepez ilçesi Zeytinlik Mahallesi 7785 Sokak’taki çiçek işleme, kesme ve depolama fabrikası ile idari binasında saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Durumu fark eden çalışanlar, fabrikadan çıkıp 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. İhbarla adrese çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede gelip yangına müdahale eden ekipler, diğer istasyonlardan destek isterken, fabrikadan yükselen duman gökyüzünü kapladı.

Takviye ekiplerin yanı sıra söndürme çalışmalarına fabrika çalışanları ile vatandaşlar da destek verdi. 20'den fazla itfaiye aracıyla yaklaşık 50 itfaiye erinin katıldığı çalışmalarla yangın, yaklaşık 2 saatte kontrol altına aldı.

MÜDAHALEDE GECİKTİNİZ SERZENİŞİ

İtfaiye ekiplerinin çalışması sırasında bazı işletme çalışanları ile itfaiye erleri arasında tartışma yaşandı.

Çalışanlar itfaiyenin zamanında gelmediği ve müdahalede geciktiği yönünde serzenişte bulunurken, itfaiye ekipleri ise tartışmadan dolayı işlerini yapamadıklarını dile getirdi. Polisin müdahalesi ile tartışma sona ererken ekipler çalışmalarına devam etti.

20-30 MİLYON TL'LİK ZARAR OLUŞTU

Yangını duyarak fabrikaya gelen Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, "Yangının çıktığı fabrika bizim üyemiz. Sektörde en büyük ihracatı yapan bir işletme. Yıllık 8-10 milyon dolar ihracat yapıyor. Yangın çıktı, olabilir. Yangının çıkışıyla ilgili bilgi henüz yok ama elektrikten olduğu söyleniyor. İçeride kimsenin olmaması da sevindirici. İnsan hayatına yönelik tehlike arz edecek bir durum yok. Burada 20-30 milyon TL'lik zarar var diye düşünüyorum. Burada yüzlerce çalışan var, sektörün en büyük firması" dedi.

Yanan fabrikanın yakınlarında işletmesi bulunan Hamdi Dursun, "Burada yangın çıktığını haber alınca arkadaşımızın yanına geldik. Bir baktık baya büyük bir yangın ve hasarı çok büyük. Zararı çok büyük. Can kaybı olmaması sevindirici, çalışanlar da kendilerini hemen dışarıya atmış" diye konuştu.

İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

Beşiktaş'taki tarihi Çadır Köşkü'nde yangın

 

İstanbul'da sanayi sitesinde yangın

 

Beykoz’da çıkan yangın söndürüldü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)