Ana SayfaPara PiyasaYüksek kur hangi şirketleri etkiliyor---

Yüksek kur hangi şirketleri etkiliyor

5 / 6
Yüksek kur hangi şirketleri etkiliyor
20 Ekim 2014 - 14:49 www.finansgundem.com

BIST'TE DİRENÇ SÜREBİLİR

TL'nin değer kaybetmeye devam etmesi, endeks üzerinde baskı oluş­turma potansiyeli taşıyan önemli un­surlardan biri. Ancak TL'nin üçüncü çeyreğin son dönemindeki değer kay­bının ardından dördüncü çeyrekte şimdilik çok önemli bir baskı hisset­mediği de görülüyor.

TL'nin performansı üzerinde be­lirleyici olan unsurun içerideki geliş­melerden ziyade küresel koşullara bağlı olduğunu belirten Burgan Ya­tırım Finansal Danışmanlık Mü­dür Yardımcısı Murat Akyol, kü­resel piyasalarda destek arayışı­nın büyüme kaygılan ile sonuç­suz kalırken gün içinde dalga­lanmaların da yükseldiğini söy­lüyor. Akyol, "Ancak küresel ekonomilerdeki zayıflık aynı za­manda bol ve ucuz likiditenin devamı anlamına geldiği için ge­lişmekte olan ülke piyasalarında za­man zaman pozitif ayrışmalar yaşa­nıyor" diyor. Murat Akyol, bu kapsamda yurt­dışındaki zayıflığa karşın TL ve faiz­lerdeki iyimserlik korunurken, BİST'te de pozitif ayrışmaların dikkat çektiği­ne ve dirençli görünümün devam edebileceğine vurgu yapıyor. Akyol, son olarak, üçüncü çeyrekte hem dü­şük petrol fiyatları hem de zayıf TL nedeniyle Tüpraş'ın net kârının baskı altında kalma ihtimalini yüksek bul­duklarını sözlerine ekliyor. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster