Ana SayfaPara PiyasaYüksek kur hangi şirketleri etkiliyor---

Yüksek kur hangi şirketleri etkiliyor

2 / 6
Yüksek kur hangi şirketleri etkiliyor
20 Ekim 2014 - 14:49 www.finansgundem.com

DÖVİZ AÇIKLARINA DİKKAT!

Hafta içinde 2,26'ları gören do­lar/TL, hafta sonuna doğru 2,24'lere geri çekilmiş vaziyette, ithalatın bü­yük kısmının dolar cinsinden olması şirketlerin girdi maliyetlerini artırdığı için daha çok otomotiv, enerji ve in­şaat sektörlerinin olumsuz etkilendiği görülüyor.

Destek Menkul Değerler Analisti Adnan Çekçen. kur tarafında yaşanan bu sert yükselişte, sektör analizinden ziyade, döviz yükümlüğü döviz varlıklarından fazla olan ve hedge etme­yen şirket hisselerinin negatif ayrışa­bileceğim belirtiyor. Çekçen. bu nok­tada döviz pozisyonu artıda olan ve­ya yükümlülüklerine eşit şirketlerin ön plana çıkmasını bekliyor. "Fakat bir hisse yatırımında sadece döviz po­zisyonuna bakılarak yatının yapılmaz" diyen Çekçen, belirsizliğin fazla ol­duğu bu gibi konjonktürel ortamlarda mali yapısı güçlü, özvarlık kârlılığım istikrarlı artıran ve borçluluk oranı dü­şük olan şirketlerin portföylerde defansif görev göreceğini belirtiyor.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster