Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılara uzmanlardan önemli tavsiye---

Yatırımcılara uzmanlardan önemli tavsiye

5 / 9
Yatırımcılara uzmanlardan önemli tavsiye
13 Ağustos 2014 - 13:24 www.finansgundem.com

RİSK ALMAYIN

Risk artışının çok doğal olarak BİST’in bir düzeltme ile karşılaşmasına neden olduğunu belirten Burgan Yatırım Finansal Danışmanlık Müdür Yardımcısı Murat Akyol, pozisyonların azaltılmasının bir seçenek olarak masada kalmaya devam ettiğini belirtiyor. ”Yine de bu yönde bir adım atmak için karşı karşıya bulunduğumuz risklerin arttığını görmemiz gerekiyor. Dolayısıyla pozisyon azaltmaktan ziyade daha fazla risk almamak şimdilik en uygun seçenek olarak görünüyor” diyen Akyol, belirsizliklerin arttığı dönemde en uygun seçeneğin daha defansif tarafta yer almak olduğuna dikkat çekiyor.

Gedik Yatırım uzmanları ise küresel piyasalarda doların diğer paralara karşı değer kazanıyor olması ve yıl sonuna doğru ABD’de faiz artırımı beklentilerinin artması olasılığı nedeniyle, özellikle döviz yükümlülükleri yüksek olan ve bunları hedge etmemiş şirket hisselerinden uzak durmanın, aksine döviz varlıklarını yüksek olan şirket hisselerinde defansif pozisyon almanın düşünülmesi gerektiğini söylüyor.

Ata yatırım uzmanları da 80.000 altının kalıcı olmayacağının altını çizerken bu noktada ”Kesinlikle panik yapmaya gerek yok. Bu tip dalgalanmaları geçmiş dönemde de yaşadık. Moody’s’in Türkiye’ye ilişkin görüşünü değiştirmemesi de şu an için güçlü bir olasılık” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster