Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılara uzmanlardan önemli tavsiye---

Yatırımcılara uzmanlardan önemli tavsiye

2 / 9
Yatırımcılara uzmanlardan önemli tavsiye
13 Ağustos 2014 - 13:24 www.finansgundem.com

Dinmek bilmeyen Rusya-Ukrayna karışıklıkları, ABD’nin IŞİD’i bombalama kararı alması, enflasyon ve Avrupa’daki para politikası alanlarında artan riskler, cumhurbaşkanlığı seçimi ve Moody’s’ in Türkiye’nin kredi notunu düşürebileceği söylentileri… Hepsinin toplamında BİST-100’ün de tüm bu olumsuz olaylardan nasibini alması kaçınılmazdı. Çok değil 31 Temmuz’da 84.356’yı test eden Bileşik Endeks,8 Ağustos’ta 77.700 puana kadar indi. Son bir haftada endeksteki kayıp yüzde 8’lere kadar çıktı.

Peki bu sıcak gündemde bu dengeli gevşeyen endeks, Boğa Piyasası görünümünden Ayı Piyasası görünümüne mi dümen kırmış durumda? Beklenen yükseliş kısa sürede son mu buldu? Bu konuda söylerken, bazıları da bunun bir geçiş dönemi olduğunu ve paniğe gerek olmadığını savunuyor. Endeksin yönünü şimdilik aşağı olarak belirlediği bu konjonktürde uzmanların hemfikir olduğunu konu ise risk almamak ve defansif kalmak.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi’nin açıklamalarıyla yükselen küresel piyasaların kazancının çoğunu geri verdiği ve açıklanan programa rağmen Euro Bölgesi’ndeki büyümenin zayıf seyrinin piyasalardaki olumlu havayı bozduğu bir seyir izledik.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster