Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılar ne yapmalı?---

Yatırımcılar ne yapmalı?

4 / 6
Yatırımcılar ne yapmalı?
01 Şubat 2016 - 11:28 www.finansgundem.com

2016’da KUR VE FAİZ

Global gelişmelerin etkisinin bilançolarda net olarak görüleceğini belirten Saxo Capital Markets Stratejisti Cüneyt Paksoy, büyüme tarafındaki gelişmeler, borç yapısı nedeniyle risk iştahının azalması ve olası maliyet artış ihtimalleri paralelinde özel sektörün çok daha dikkatli olacağını belirtiyor. "Bu süreçte kur ve faiz hare ketleri birincil öncelikte olmaya devam edecek" diyen Paksoy, hükümetin yapısal önlemlerinin ve büyüme tarafında atacağı adımların da belirleyici olacağını söylüyor.

Ata Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş, 20l6'nın global makro belirsizliklerin ve jeopolitik risklerin piyasalar üzerinde yine etkili olacağı bir yıla benzediğini belirtiyor. Demirtaş, buna rağmen şirket kârlarının toplam piyasa için 2015'e göre yüzde 18 büyüyeceğini (banka kârlarının yüzde 20, finansal olmayan şirket kârlarının yüzde 16) belirtiyor. Demirtaş, "Benzer gelişmekte olan ülkelere (GOÜ) göre daha iyi makro temelleri olmasına rağmen (hızlı büyüme ve düşen petrol fiyatlarından en çok faydalanan ülkelerden olma) Türkiye'nin kendini sermaye akımlarını çekebilmesi açısından diğer GOÜ'lerden nasıl ayrıştırabileceği en önemli soru" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster