Ana SayfaPara PiyasaYatırımcılar ne yapmalı?---

Yatırımcılar ne yapmalı?

3 / 6
Yatırımcılar ne yapmalı?
01 Şubat 2016 - 11:28 www.finansgundem.com

HANGİ SEKTÖRLER?

2015 yılının dokuz aylık döneminde zayıf petrol fiyatları ve güçlü talep dinamikleri ile operasyonel tarafta kârların büyüme kaydettiği petrol ve gaz ürünleri sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin, 2015 son çeyrekte de benzer şekilde olumlu performans sergilemesi uzmanlarca bekleniyor.

Bu doğrultuda Tüpraş, Aygaz ve Petkim'in ön plana çıkan şirketler olabileceğini aktaran Halk Yatırım Başekonomisti Banu Kıvcı Tokalı, öte yandan otomotiv sektörünün de yine beğendikleri sektörler arasında yer aldığını belirtiyor. Tokalı, "Bu noktada Tofaş'ın ön plana çıkabileceğini düşünüyoruz. Gıda perakendeciliği sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin de ön planda olabileceğini, bu noktada güçlü mali yapının da desteği ile BİM'in öne çıkabileceğini düşünüyoruz" diyor. Banu Kıvcı Tokalı, döviz pozisyonları itibariyle TL'deki değer kaybından olumsuz etkilenme riski olmayan ve yüksek borç pozisyonu bulunmayan şirketlerin de olumlu ayrışmalara sahne olmasını beklediklerini ifade ediyor. Tokalı'ya göre yüksek temettü verme potansiyeli olan şirketler de bu dönemde ayrışacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster