Ana SayfaPara PiyasaYastık altını ekonomiye kazandırıldı---

Yastık altını ekonomiye kazandırıldı

2 / 6
Yastık altını ekonomiye kazandırıldı
16 Haziran 2014 - 07:18 www.finansgundem.com

‘Tüketim dönemi bitti, tüketirken biriktirme başladı’

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli Gündem maddelerinden biri tasarruf oranlarının yükseltilmesi. Türk Ekonomi Bankası (TEB) Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Artık Türkiye’de ‘tüketim’ dönemi bitti, ‘tüketirken biriktirme’ dönemi başladı. Bankalar da bu eğilime destek vererek özellikle tasarruf mevduatları ve birikim ürünleri üzerine yoğunlaşmaya başladılar.

Bankalar, bir yandan teşvikler ve kampanyalarla tasarrufun önemi konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyor, bir yandan da mevduat toplamaya ağırlık veriyorlar” dedi.

Mendi, bu bağlamda TEB olarak müşterilerine tasarruf ve birikim alışkanlığını teşvik etmek amacıyla yeni ürün ve hizmetler sunmaya devam ettiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “‘Marifetli Hesap’ günlük nakit akışını yönetmekten çok birikim yapmak isteyenlere yönelik bir ürün. Toplumu birikim yapmanın gerekliliği ve önemi konusunda bilinçlendirmeyi hedefledik. Marifetli Hesap ile avantajlı faiz oranları ve uygun koşullar sunarak tüketicileri kişisel birikim konusunda teşvik etmeyi başardığımıza inanıyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster