Ana SayfaPara PiyasaBorsa İstanbul çıkış trendini yakalamak üzere---

Borsa İstanbul çıkış trendini yakalamak üzere

3 / 5
Borsa İstanbul çıkış trendini yakalamak üzere
15 Ekim 2017 - 07:09 www.finansgundem.com

321 MİLYON DOLAR

6 Ekim haftasında hisse senetlerinde 50 milyon dolar, tahvil bonoda 50 milyon dolarlık alımlarla ekime giriş yapan yabancı yatırımcıların tavrı önemli. Eylülde borsada 321 milyon dolarlık satış yapmışlardı. Ödemeler dengesi tablosuna göre, ocak-ağustos döneminde para girişlerinde ağırlık yine portföy yatırımlarında (hisse, tahvil bono) görülüyor. Yani sıcak parada. Doğrudan yatırımlar 2016’nın gerisinde kalırken sıcak para girişleri iki kattan fazla artmış. Sıcak paranın yüzde 80’den fazlası ise tahvil bono tarafına giriş yapmış.

Gelişmiş ve gelişen ülkelere göre Türkiye’nin daha yüksek olan faiz oranı etkisini göstermiş. Yıl sonuna kadarki süreçte en önemli ifta ve borçlanmalar bu ay içinde olacak. 23-24 Ekim tarihlerinde piyasaya 10.7 milyar TL itfa, 25 Ekim’de ise 16.3 TL tutarında piyasadan borçlanma ihaleleri gerçekleşecek. Piyasalarda kayıpların hızla geri alınmasıyla daha iyimser bir görünüm hakim. Yine dalgalı bir hafta bizi bekliyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster