Ana SayfaPara PiyasaBorsa İstanbul çıkış trendini yakalamak üzere---

Borsa İstanbul çıkış trendini yakalamak üzere

2 / 5
Borsa İstanbul çıkış trendini yakalamak üzere
15 Ekim 2017 - 07:09 www.finansgundem.com

VERGİ ORANLARI

Türkiye’nin fiilen müdahil olduğu Suriye İdlib operasyonu, Kuzey Irak, OHAL’in uzatılacağı yönündeki haberler, ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları, tekrar ısınan siyaset, geçtiğimiz günlerde açıklanan bazı vergi oranlarındaki indirim ve iptaller, dış borsalar ve doların seyri gündemin diğer satır başları.

ABD-Türkiye ilişkileri nedeniyle Kuzey Irak gündemde geriye düştü. Ancak bu yönde yeni bir gelişme olursa duyarlılık tekrar artacaktır. Bu aşamada dikkatler daha çok ABD-Türkiye ilişkilerinde. Düşük enflasyon endişelerinin öne çıktığı Fed tutanaklarının piyasalar üzerindeki etkileri sınırlı kaldı. Enflasyon Fed faiz kararı için en önemli referanslardan biri. Tutanaklardaki düşük enflasyon söylemleri ve cuma günkü ABD enflasyon verisinin beklentilerin altında kalması, dolara hafif değer kaybettirirken altın fiyatlarına (ons/dolar) yükseliş olarak yansıdı. Dış borsalarda rekorlar tazeleyerek devam eden çıkış trendleri risk iştahının sürdüğünün göstergesi. İç gündem nedeniyle bir süredir olumsuz ayrışma gösteren Borsa İstanbul son günlerde dışarıdaki bu görünüme uyum sağlama çabasında.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster