Ana SayfaMakro EkonomiFaiz indirimi için alan daraldı!---

Faiz indirimi için alan daraldı!

6 / 6
Faiz indirimi için alan daraldı!
27 Ekim 2016 - 11:32 www.finansgundem.com

Ekonomist Gizem Öztok Altınsaç, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın enflasyon raporu ile ilgili açıklamasında sadeleşmeye dair bu denli net ifadeler kullanmasını piyasa açısından olumlu bir gelişme olarak niteledi.

Gizem Öztok Altınsaç Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'den son derece net açıklamalar görüldüğünü ve bunun olumlu bir gelişme olduğunu kaydederek, "Enflasyon raporunda sadeleşme konusunda duymayı beklediğimiz netleşme gerçekleşti. Murat Çetinkaya sadeleşmenin büyük oranda tamamlandığının altını çizdi" diye konuştu. 

Öztok Altınsaç, şu anda 7.75 civarında olan fonlama maliyetinin muhtemelen bundan sonra tek faiz olacağını ve önümüzdeki Para Politikası Kurulu'nda (PPK 7.50 olan bir haftalık reponun da 25 baz puan yukarı ayarlanacağını vurgulayarak, sadeleşmeye dair bu denli net açıklamanın gelmesini piyasa açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster