Ana SayfaPara PiyasaDolar hangi seviyeye yükselir?---

Dolar hangi seviyeye yükselir?

2 / 4
Dolar hangi seviyeye yükselir?
13 Ekim 2016 - 10:56 www.finansgundem.com

IşıkFX Başanalisti Gizmen Nalbantlı, dolar/TL kurunda 3.0650-3.0720 bölgesinin üzerinde kalındığı sürece yukarı isteğin devam edeceğinin altını çizdi.

Başanalist Gizmen Nalbantlı Foreks'e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Musul'a düzenlenecek operasyon ilişkin yaptığı açıklamalar sebebiyle Irak-Türkiye arasındaki

ilişkilerin iyice gerildiğini hatırlatarak, "Binali Yıldırım’ın Başkanlık sistemi ve yeni anayasa ile ilgili yaptığı açıklamalar ise kurdaki yükselişi hızlandırdı" diye konuştu.

Diğer tarafta ekonomik görünüme ilişkin beklentilerin zayıflamaya devam ettiğine de dikkat çeken Gizmen Nalbantlı, dün gelen cari açık rakamlarının yılın son çeyreği için negatif görüntü sergilediğini belirtti ve "Yıllık cari açık yeniden 30 milyar doların üzerine yükseldi. Enerji fiyatlarının olumlu katkısının azalması ve turizm gelirlerinin düşük seviyelerde kalması yılın geri kalanında daha yüksek cari açık görmemize neden olacak. Merkez Bankası’nın faiz indirimine ilişkin beklentilerde kurdaki yükselişi tetikliyor" dedi.

Nalbantlı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Aralık ayında Fed’in faiz artırma ihtimallerinin %70’e çıkması ile dolar diğer para birimleri karşısında gücünü artırmaya devam ediyor. ABD’de 10 yıllık tahvil faizleri 200 günlük ortalamasının üzerinde hareketini devam ettiriyor. Dün açıklanan tutanaklarda Aralık ayına ilişkin beklentilerin canlı kalması dolardaki yükselişi destekledi."

Başanalist Gizmen Nalbatlı, kurda yeni zirvenin 3.1085 seviyesi olabileceğine değinerek, sonrasında ise yükselişin 3.1145 ve 3.1250 seviyelerine kadar devam edebileceğini belirtti ve 3.10-3.35 arasında ciddi miktarda alım opsiyonunun mevcut olduğunu aktardı. Nalbantlı, 3.0650-3.0720 bölgesinin üzerinde kalındığı sürece yukarı isteğin devam edeceğine işaret etti.

Nalbantlı, endekste ise düşüşün sertleşebileceğini ve 76 bin desteğinin altında 75 bin ve 73 bin seviyelerinin görülebileceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster