Ana SayfaPara PiyasaDolar hangi seviyeye yükselir?---

Dolar hangi seviyeye yükselir?

4 / 4
Dolar hangi seviyeye yükselir?
13 Ekim 2016 - 10:56 www.finansgundem.com

Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan:

Kur, 3.10-3.15 seviyelerinde dengelenir

Kurdaki yükselişi dunya.com'a değerlendiren Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, dolar/TL'nin 3.10-3.15 seviyelerinde dengelenebileceğini kaydetti. Doğan, TL'nin seyrinde ana belirleyici unsurun yurtdışı olduğunu belirterek, bununla birlikte yurtiçindeki gelişmelerin de dolar/TL'deki dalgalanmada etki yarattığını söyledi. Dolarda küresel çapta bir değerlenme olduğuna işaret eden Doğan, TL'nin özellikle de Güney Afrika Randı ile korelasyon içinde olduğunu belirtti. Doğan, “Her ne kadar G.Afrika Randındaki kadar kayıp yaşanmasa da TL de küresel hareketlerin etkisiyle dolar karşısında zayıflıyor. Kurda yukarı yönlü eğilimin korunabileceğini kaydeden Üzeyir Doğan, “Yakın zaman içinde 3.15'in üzerine sınırlı/süreli çıkışlar görülebilir. Ancak, dolar/TL'nin şimdilik 3.10-3.15 seviyelerinde dengeleneceğini düşünüyoruz” dedi. 

Merkez Bankası, ekimi pas geçer mi? 

Merkez Bankası'nın hedefleri çerçevesinde bakıldığında toplam 50 baz puanlık faiz indirimi daha geleceğini belirten Üzeyir Doğan, “20 Ekim'deki PPK toplantısı var. Kur 3.05 seviyelerinde olursa, faiz koridorunun üst bandında 25 baz puan daha indirim yapabilir. Ancak o gün 3.10-3.15 seviyelerindeki bir kur, MB'nin ekim ayını pas geçmesine neden olabilir” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster