Ana SayfaRöportajlarTürkiye’ye iyi bir hikaye şart!---

Türkiye’ye iyi bir hikaye şart!

6 / 9
Türkiye’ye iyi bir hikaye şart!
16 Ağustos 2013 - 10:46 www.finansgundem.com

Yılın teması gelişmişler toparlanıyor
Haluk Bürümcekçi, bu yılın başında gelişmiş ülkelerde toparlanma olacağı veya toparlanmanın belirginleşeceği, gelişmekte olan piyasalara sermaye akımlarının azalacağı beklentisi olduğunu da hatırlatarak “Bu yılın teması gelişmiş ülke ekonomilerinde yaşanan toparlanma. Türkiye biraz rating notuyla ilk çıkış hareketinin dışında kaldı. Farklı geçen yılın ilk 5 ayının ardından çok uzun bir süreden beri beklenen ikinci ‘yatırım yapılabilir ülke’ notunun gelmesini Türkiye kutlayamadan, neredeyse ertesi günü, sermaye çıkışı ile karşılaştı. Ama bu sadece Türkiye’ye özgü değil. Biz rating beklentisi ile ötelenen satış dalgasıyla kararın hemen ardından karşılaşmış olduk” dedi.

Bonoda yabancı oranı yüzde 28 oldu
Yabancı yatırımcıların mayıs ortasından beri pozisyonlarını azalttıklarını da hatırlatan Bürümcekçi, “Not artırımına giden süreçte de özellikle bonolarda yabancı o kadar yüksek pozisyon aldı ki tarihi zirvelere ulaşıldı. Bonoda daha önce yüzde 15’lerde olan yabancı payı yüzde 28’lere kadar çıktı. Bu giriş faizlerin diğer ülkelere de yakınsamasına neden oldu. Ama oransal olarak bakıldığında yabancının payı hala yüksek” değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster